Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Cydia >>> Kako doći do skrivene FaceBook aplikcije za iPad putem FaceForward jailbreak tweaka
facebook-main

Kako doći do skrivene FaceBook aplikcije za iPad putem FaceForward jailbreak tweaka

Update: 3 mjeseca kasnije je izasla official verzija FaceBook aplikacije za iPad. Sada je besplatno mozete preuzeti u iTunes Storeu.

Ako imate iPad, onda već znate, budući da gospodin Zuckerberg misli da iPad nije mobilni uređaj, nema potrebe da postoji Facebook aplikacija za iPad. Korisnici iPada su primorani da koriste mobilnu internet verziju ili jednu od desetina Facebook aplikacija napravljenih od strane drugih kompanija koje su vidjele potrebu za ovom aplikacijom. Već mjesecima slušamo glasine kako Facebook pravi HTML 5 verziju Facebook aplikacije za iPad ali nikako da ista izađe na App Storeu.

Prije par dana, Američki blog TechCrunch je u kodu Facebook aplikacije za iPhone otkrio postojanje Facebook aplikacije za iPad koja se može instalirati i otvoriti na iPadu promjenom par funkcija u kodu.

Naravno, nakon što je vijest objavljena na većini tech-blogova, trebalo je manje od 12 sati da Facebook promijeni ovaj kod i ponovno zaključa iPad Facebook app.

Međutim, manje od 12 sati kasnije, poznati Cydia developer Ryan Petric je napravio FaceForward tweak koji vam omogućuje da koristite Facebook iPhone app na iPadu.

Mi ovdje ne govorimo o iPhone verziji koja nije predviđena za iPad, vec o pravoj iPad aplikaciji koja podržava app preko cijelog zaslona kao što možete vidjeti iz slika.

Ako “živite” na Facebooku i na svom iPadu, onda je ovo odlična vijest. Ja sam upravo testirao ovaj tweak i moram reći da radi savršeno. Ne samo to, nego je i iPad Facebook app sam od sebe odličan. Definitivno vrijedan instalacije. Naravno, app ima par bubica ali ništa što bi vas spriječilo da ga svakodnevno koristite.

Upute kako instalirati tajni iPad Facebook app:

Korak 1: Skinite najnoviju verziju besplatnog Facebook appa za iPhone preko vašeg iPada.

Korak 2: Odite u Cydiau i nađite “FaceForward” tweak na BigBoss Repou te ga instalirajte na iPad

Korak 3: Otvorite Facebook app i počnite ga koristiti.

To je sve. Uživajte u Facebooku preko iPad-a.

Naravno, da biste instalirali FaceForward, treba vam jailbreakan iPad. Upute kako jailbreakati iPad i iPad 2.

 

Source i više slika: TechCrunch