Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apple >>> iPad >>> Kako ponovo otvoriti slučajno zatvoreni Safari Tab na iPadu
recently-closed-tab

Kako ponovo otvoriti slučajno zatvoreni Safari Tab na iPadu

Ovo je mali tutorial za početnike sa iPadom na iOSu 5, ali u isto vrijeme jedan od malo znanih funkcija Safarija koji mnogi od vas možda i ne znaju.

Siguran sam, dogodilo vam se da slučajno zatvorite neki tab na iPadu. Obično kada se to dogodi, morate tražiti link na kojem ste bili, što vam može oduzeti bar desetak sekundi vašeg vremena.

iPad Safari ima funkciju koja vam dozvoljava da ponovno otvorite tab, koji ste slučajno zatvorili slično kako na normalnim PC preglednicima (browserima) kao Chromeu.

Sve što trebate napraviti jest, pritisnuti ‘+’ dugme na par sekundi kao kada otvarate novi tab. Samo ovaj put će vam se pokazati sve zatvorene stranice u posljednjem tabu. Odnosno povijest stranica koje ste posjetili.

Naravno da je ovo puno lakši način da se vratite gdje ste bili. Za ovo vam nije potreban nikakav tweak ili jailbreak, jer je ova funkcija ugrađena u Safari za iPad.

Na žalost, ne postoji u Safariju za iPhone, ali to možete učiniti sa jednim od brojnih tweakova kao na primjer RestoreTab for Safari.

Nadam se da će ovo nekom ubrzati i olakšati rad sa Safarijem.

  • Daracro

    Restore tab for Safari. Upravo sam ga instalirao.
    Odličan tweak!