Sunday, 1 November, 2020
Home >>> Apple >>> iPad >>> Koliko Apple košta da proizvede iPad mini?
ipadminicost

Koliko Apple košta da proizvede iPad mini?

Još od kako je 2010. izašao originalni iPad šuškalo se da će Apple ponuditi i manju inačicu svog tableta. Konkurencija već dugo ima 7inčne tablete na tržištu a od tolikih glasina jednostavno smo znali da u appleu imaju spreman odgovor. iPad mini je fantastičan uređaj ali dok konkurencija traži 200$ za osnovni model svojih tableta, appleova uzdanica košta 329$ što mnogi nisu očekivali te smatraju gramzivim.

Tvrkta IHS rastavila je iPad mini te utvrdila koliki je trošak dijelova koji su korišteni u ovom uređaju. Otkriveno je da Apple potroši 188$ da prozivede jedan iPad mini, što se uvećava za 31$ ako želite model od 32GB ili 64$ ako želite onaj sa 64GB. Ne zaboravimo da tu nisu uračunati troškovi transporta, marketinga, rada i drugog. Dodamo li sve to na gore navedenu cijenu postaje jasno kao dan da Apple ne može prodavati iPad mini po cijeni od 200$. Ili da se konkretnije izrazimo, ova tvrtka nije ni blizu krize da bi kupce morala navlačiti povoljnijim cijenama koje bi značile nikakvu dobit.

Svaka tvrtka nudi neke proizvode ili usluge s ciljem zarade. Cijena od gotovo 330$ za iPad mini nije mala ali se za nju dobija premium proizvoda koji se opisuje u superlativima. Premium se uvijek plaćao dodatno.

Izvor: allthingsD

  • omizio nema pojma

    toliko gluposti na jednom mjestu nitko nikad više neće uspjeti skupiti, kao autor ovog članka… znači apple plaća 64$ – 64gb, nema uopće veze što naručuje odjednom nekoliko milijuna memorija, svejedno ih plaća skoro pa ko prosječan korisnik na tržištu, ako ne i skuplje
    plus apple mora platiti “transport, marketing, rad i drugo”
    ja mislim da je apple sa svakim prodanim ipadom u veeeeelikom minusu i taj minus je stalno sve veći i veći

    • Mislim neznam sto bih rekao. Probacu napisati jos jednom. Mozda procitas ovaj put. Izvor: allthingsD