Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Microsoft Office iPad app?
Microsoft-Office-for-iPad

Microsoft Office iPad app?

Dva velika konkurenta na tržištu svega vezanog za tehnologiju, ipak će raditi skupa. Točnije, skupa će povećavati profit. Apple će prodavati Microsoftovu aplikaciju, a od toga će uzimati svoj dio kolača. Samim tim Apple još jednom potvrđuje da umije prepoznati proizvod koji će koristiti njegovim klijentima, pa makar on bio i djelo Microsofta. Riječ je, dakako o inačici Microsoft Officea za iPad uređaje. Sad se pitamo zašto Apple ranije nije dao zeleno svjetlo Microsoftovim programerima u izradi aplikacije? Naime, pregovori o tome traju već duže vrijeme, ali izgleda da su se tek sada dogovorili kako će se podijeliti “kolač”.

MS office na iPad-u

Već se duže vrijeme šuška  da Microsoftov tim za razvoj aplikacija radi na inačici Officea za iPad. Daily Mail nakon nekoliko članaka na ovu temu, svoje navode potvrđuje fotografijom Microsof Officea na iPadu. Prema njihovom zadnjem izvješću za javnost aplikacija bi trebala izaći u studenom ove godine, točnije 10. studenog. Razvojni tim koji je radio na ovoj aplikacije prošlog mjeseca je završio svoj rad na projektu. Aplikacija se sada nalazi na uređajima, te je tim za ocjenjivanje softvera testira, ne bi li pronašao kakve propuste i nedostatke, te ih ispravio prije samog slanja u  Apple App Store-a na odobrenje, koje bi moglo potrajati nekoliko tjedana.

Sada se postavlja pitanje. Zašto će Microsoft čekati više od 5 mjeseci da objavi aplikaciju? Razlog je više nego očit, ako Microsoft, kako stoji u izvješću Daily Mail-a predstavi aplikaciju tek 10. studenog. Jedini valjan razlog  mogao bi biti, predstavljanje Windows-a 8 i Windows RT-a (tableta verzija operativnog sustava) ove jeseni. Pa samim tim ne bi imalo smisla da  Microsoft pusti u prodaju Office za iPad i Android, prije nego što ga predstavi  na vlastitoj platformi.

No, Microsoft je i ranije i sada, većinu toga demantirao, te naveo kao su to sve samo prazne špekulacije i neosnovane informacije?!?! No slika govori tisuću riječi, izgleda da ljudi iz PR-a, izgovaraju već unaprijed naučene fraze, za ovu i slične situacije.  Ja se iskreno nadam da će aplikacija biti uskoro i službeno potvrđena. Jer većina nas MS Office koristi svakodnevno, bilo u poslovne svrhe bilo privatno i da Daily Mail nije sebi  dopustio puštanje “pataka” u javnost.

Izvor – [Daily Mail]

  • Berka

    Office na Appleu, zvuci savršeno :=)

  • Neko

    Imam office na iMacu i mogu da potvrdim da je savrsen.