Thursday, 21 October, 2021
Home >>> Apple >>> iPad >>> Nove Apple igračke s jučerašnjeg iPad Mini eventa
nove-igracke

Nove Apple igračke s jučerašnjeg iPad Mini eventa

Ako jučer niste stigli pogledati odličan dvo-satni Apple media event, onda je ovaj post upravo za vas. Apple je prije par sati upoznao svijet sa cijelom regatom novih proizvoda, zbog kojih će zasigurno mnogima od vas krenuti voda na usta. Ovdje ćemo vam ukratko opisati što ste promašili na media eventu te sami možete odlučiti ako je išta bilo vrijedno vaše pažnje.

Novi Mac Mini

Mac Mini serija Apple računala je ostala ista izgledom ali je iznutra dobila odlična poboljšanja. Mac Mini sada uključuje Intel Ivy Bridge procesore i SSD Memoriju te novi Fusion Drive.

Uspoređujući s prošlom generacijom, novi mini je duplo brži, ima duplo bolju grafičku karticu te ga možete nadograditi do 16GB RAM memorije, 1TB HDD, 256 GB Flash memorije.

Uz to dobivate niz I/O opcija kao HDMI, Thunderbolt, 4 USB 3 porta, Firewire, SDXC Card slot, WiFi, bluetooth i mnogo mnogo više. Cijene između $600-$1000 dolara. Detaljna recenzija i naša mišljenja.

13 Inch MacBook Pro sa Retinom

Kada je ranije ove godine izbačen 15 Incha MacBook Pro s Retina zaslonom ubrzo je proglašen najboljim laptopom a po mnogima i najboljom zamjenom za desktop uz kupnju tunderbolt Cinema monitora.

Ovaj put dobivamo 13 incha verziju najbržeg laptopa na tržištu s najvećom razlučivosti na 13inca zaslonu.

MacBook Pro naravno u sebi sadrži najjače moguće hardware konfiguracije te je čak $500 dolara jeftiniji od svog 15inch brata te ga možete kupiti već danas počevši sa “samo” $1699 dolara. Detaljna recenzija coming soon!

Novi iMac

Ovo je desktop racunalo na koje sam ja cekao vec vise od godinu dana. Siguran sam da cu do kraja godine raditi detaljnu recenziju jednog primjerka izravno sa svog radnog stola.

Za sada cu vas ostaviti sa ovom slikom te vam reci da je novi iMac osim svih tech upgrada sada 80% manji, 45% laksi, te sa strana svega 5mm debljine. iMac je pobosljan u svakom mogucem pogledu u usporedbi sa sada vec 2 godine starim modelom koji je i kao takav bio najprodavanije desktop racunalo.

Novi iMac kao i njegovi prijasnji modeli,  je jedno od najboljih i definitivno najljepsih desktop racunala koje mozete kupiti vec u Studenom sa pocetnom cjenom za 21.5 Inch model od $1300 dolara te $1800 za 27 Inch model. Detaljna recenzija coming soon!

iPad 4

Apple je ove godine uradio nesto sto po mom misljenju nikako nije smio uraditi a to je izbaciti novu generaciju iPada (iPad 4) samo 7 mjeseci nakon zadnje generacije odnosno iPada 3.

Iako je novi iPad 4 duplo brzi i ima duplo bolju grafiku, lightning port i retina zaslon, bolju LTE, WiFi i Bluetooth podrsku te potpuno istu cjenu, izgled i istu trajnost baterije, miliuni korisnika koji su kupili iPad 3 prakticki nedavno, nece biti sretni da je njihova investicija od $500 dolara ili vise, vec sada proslogodisnji model. Detaljna iPad 4 recenzija i nasa misljenja.

Fusion Drive

Pitate se sto je Fusion Drive? Kao sto znate vecina nas mora odluciti da li zelimo brzo racunlo sa SSD Driveom ili racunalo sa vise prostora gdje mozete staviti sve filmove, serije i muziku sa “iTunesa” koje ima 3TB 7200 RPM HDD.

Posto Apple ne zeli da se previse brinemo o ovoj situaciji te da bi i oni sami sacuvali jos vise prostora u svojim sve tanjim i manjim Mac racunalima sada imamo hibrid SSD drive i HDD pod imenom Fusion Drive. Fusion drive vam dozvoljava jedan drive sa 128GB SSD i izmedju 1TB i 3TB HDD prostora.

Fusion ima najbolje iz oba svijeta, te dozvoljava 3.5 puta brze operacije od standardnog HDD drivea a pri tome na njemu mozete zadrzati terabayte informacija. OS X sam odlucuje sto treba biti gdje, te vam drzi operativni sustav i cesce koristene aplikacije na SSD strani a slike filmove i druge spore fajlove na HDD strani. Sve autoamatski da vi o tome ne morate razimisljati.

iPad Mini

I naravno tu je i manja 7.9 inch verzija najpopularnijeg tableta na svjetu pod imenom iPad mini. Mini je naravno manji, tanji, laksi, ljepsi i od svog velikog brata te koristi isprobani A5 procesor, standardnu iPad 2 rezlucivost i odmah radi sa svih 250.000 iPad aplikacija u App Storeu.

Na zalost, za tako mali uredjaj ima ogromnu cjenu. Detaljnu recenziju iPada Mini mozete naci ovdje.

Mislim da je ovo bila jedna od jacih Apple konferencija na kojoj smo dobili stvarno dosta novih blistavih igracki sa kojima cemo se igrati jos dogo dugo vremena.

Nas zanima sto vi mislite o pojedinim uredjajima? Sto vas je najvise prijatno iznenadilo a sto vas je razocaralo?

Javite nam u komentima ili preko Fejsa.