Wednesday, 20 December, 2017
Home >>> Apple >>> iPad >>> Od danas iPad mini s retina zaslonom
ipad-mini-main

Od danas iPad mini s retina zaslonom

Upravo je završio još jedan uspješan Apple media event gdje nam je Apple između ustalih noviteta poput novog OS X Mavericks, iOS-a 7.0.3, Novog Mac Pro-a, Novog MacBook Pro-a, iPad Aira te cjelog odreda besplatnih aplikacija pokazao i drugu generaciju iPad minija, koja od danas ima najtreženiju funkciju, a to je Retina zaslon.

Kao što smo i očekivali i čuli u mnogobrojnim glasinama iPad mini 2 sada ima retina zaslon s istom razlučivosti svog većeg brata što je 2048 x 1536. Govorimo o istoj 7.9 inchi veličini sa četiri puta više pixela.

ipad-mini-retina

Osim toga mini sada dolazi s istim A7 procesorom koji je ugrađen u iPhone 5s i iPad Air što ga čini 4 puta bržim u CPU taskovima i 8 puta bržim u grafičkim taskovima od predhodne generacije. Tu je naravno i M7 co-procesor koji pomaže pri zadržavanju 10 satne baterije. Novi mini, kao i iPad Air, dobiva dva puta brži WiFi s dual band-om (2.4GHz and 5GHz), 802.11n Wi-Fi antenama s MIMO tehnologijom s brzinama do 300 Mbps.

ipad-mini-speed

Što nismo dobili, je biometrijski čitač otisaka prstiju i veći broj mega pixela na kameri, mada su obje kamere dobile veće (dimenzijom) pixele, što će im omogućiti bolje fotke u tamnom okruženju.

ipad-2-colors

Sva ova ubrzanja dolaze i s paprenom cjenom. iPad mini s retina zaslonom i 16GB je 399$ što je dosta skuplje od orginalne iPad mini 1 cjene koja je bila 329$. Kao i iPad Air mini dolazi u dvije boje, Srebrno-bijela i Sivo-crna. Novi iPad mini se očekuje sredinom jedanaestog mjeseca mada nemamo inforamcije hoće li i Hrvatska biti jedna od zemalja koja će ga dobiti prvi dan, kao iPad Air. iPad mini bez retina zaslona će se nastavljati prodavati po još nižoj cjeni od 299$, što su dobre novosti za one kojima nije potreban retina zaslon.

No, što vi mislite? Da li je najprodavaniji tablet na svijetu sada malo preskup s obzirom na svoju veličinu i da li je bolje onda uzeti iPad Air?

 

 

  • ive

    preskupo!!!