Monday, 16 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Proizvodnja iPada 3 je već u toku?
ipad-460x250

Proizvodnja iPada 3 je već u toku?

Kako se ožujak opasno bliži tako počinjemo svaki dan da vidimo sve više i više glasina koje su vezane za iPad 3. Ovo nije prvi put da su ih lansirale kolege sa Japanskog bloga Macotakara ali, ruku na srce, njihova izvješća dosta često budu napisana prilično realno te im je teško odoljeti.

Za ovaj put, njihovi izvori iz proizvodnog lanca Appleovih poslovnih partnera u Kini tvrde kako je iPad 3 već na proizvodnim trakama starih poznanika – Foxconna i Pegatrona. Foxconnovi pogoni su, kao i u slučaju iPhonea 4S, dobili “lavlji” dio posla te će na njihova leđa pasti 85% ukupne proizvodnje, ostavljajući 15% Pegatronu. Prema njihovom članku zasloni koji se ugrađuju u još neviđeni tablet nosit će Sharpov logo, što se poklapa sa glasinama koje smo čuli ranije a čime je zakucan još jedan čavao u mrtvački sanduk u kojem će (izgleda) počivati poslovna suradnja Applea i Samsunga. Potvrđene su i glasine koje smo jučer čuli jer autor navodi kako će uređaj pratiti dizajnerske smjernice iPada 2 ali će biti nešto deblji. U praksi to bi značilo da one zaštitne futrole koje su pravljene izričito tako da “u milimetar” prate stražnje konture iPada 2 neće biti moguće koristiti na njegovom nasljedniku. Za slučaj da ste kupili Smart Cover za svog ljubimca, autor ne vidi razloga za brigu jer će (navodno) biti kompatibilan i sa iPadom 3.

Prva pošiljka brižljivo upakovanih Appleovih tablet računala treće generacije trebala bi biti spremna za isporuku početkom ožujka. Kad onda da očekujemo prezentaciju, možda krajem siječnja, ili možda za Jobsov rođendan?