Sunday, 23 February, 2020
Home >>> Glasine >>> Samsung i LG imaju problema sa proizvodnjom retina zaslona za iPad 3
ipad-2-retina-display

Samsung i LG imaju problema sa proizvodnjom retina zaslona za iPad 3

Problemi u proizvodnji odgovarajućeg zaslona za iPad 3 zadaju glavobolju Appleu.

Odmah nakon prezentacije druge generacije iPada počele su kružiti glasine kako ćemo ove godine vidjeti i iPad 3. Zdrav razum je nalagao da takva poslovna politika jednostavno nema logike a današnji izvještaj portala CNET dodaje još jedan čavao na sanduk tim glasinama.

Naime, LG i Samsung u svojim rukama imaju pravi izazov – proizvesti dovoljan broj retina zaslona koji će biti ugrađeni u budući iPad. Već dugo slušamo najave raznih izvora kako će zaslon iPada 3 imati razlučivost od 2048 x 1536 piksela, što je (naravno) dvostruko od oba dosadašnja modela. Pojedini izvori navode kako su pomenute dvije tvrtke imale planove za početak proizvodnje u studenom ove godine, ali realizacija tih planova je nešto posve drugo. iPad 2 drži više od dvije trećine svjetskog tržišta tableta, a to znači da se prodani primjerci mjere u desetinama miliona godišnje. Problem nije proizvesti jedan zaslon te razlučivosti, ali proizvesti takav obim je nešto što niko prije nije učinio u svijetu tablet računala.

CNET navodi kako Apple ima i rezervni plan. U slučaju da proizvodnja zaslona razlučivosti 2048 x 1536 ne bude izvodiva, postoji mogućnost pribjegavanja razlučivosti od 1600 x 1200. Ovakva opcija je prilično upitna sjetimo li se da Apple voli udvostručavati razlučivost – prve tri generacije iPhonea: 480 x 320 a onda skok kod iPhonea 4 na 960 x 640. U Cupertinu ne vole polovična rješenja a da li će se iPad 3 pokazati takvim, ostaje da vidimo.

Pratiti nas možete i putem naših Facebook i Twitter stranica.

  • I onda kao Apple ratuje sa Samsungom?? 
    hhahahah kao pas & mačka se ponašaju 

  • jailbreakme

    zeljko  da upravu si  uvek problem apple i samsung zbog ljubomorne apple pravi bolje i samsung ljubomoran i tako apple pravi a samsung  kopija sve u apple