Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone 5 će imati dvije LED bljeskalice za kameru!
flash

iPhone 5 će imati dvije LED bljeskalice za kameru!

Razne glasine u posljednje vrijeme sugeriraju prilično poboljšanje kamere na iPhone-u 5!

Ako se odlučimo da vjerujemo izvorima koji su progovorili za Digitimes onda postoji šansa da kamera slijedeće generacije iPhone-a bude opremljena sa dvije LED bljeskalice, umjesto jedne koja krasi iPhone 4. Ovi navodi potkrijepljeni su činjenicom da je Apple smanjio narudžbu za proizvodnju trenutno dostupnih bljeskalice od kompanije Philips a, kako priča kaže, trenutno se nalaze u pregovorima sa nekoliko tajvanskih proizvođača.

Everlight Electronics, Edison Opto i Lite-On Technology čine se kao najvjerovatniji kandidati za proizvodnju novih bljeskalice ali, kao što je i bilo za očekivati, rukovodstvo ove tri tvrtke poreklo je da se nalazi pred potpisivanjem bilo kakvog ugovora sa Apple-om. Pomenuta tvrtka Edison Opto poznata je po LED bljeskalicama koje isporučuje za “brendirane” mobilne telefone nekoliko telekomunikacijskih kompanija te se ne bi činila kao loš izbor za proizvodnju dvostrukih bljeskalica za iPhone 5.

U svakom slučaju, nadamo se da će se ova glasina pokazati istinitom jer bi dvije bljeskalice dodatno doprinijele kvalitetu fotografija načinjenih u tamnijem okruženju. Zanimljiva je i činjenica da je prije nekoliko dana iPhone 4 postao najviše korištena “kamera” na internet servisu Flickr. Senzor kamere od 8MP i dvije LED bljeskalice sasvim sigurno bi iPhone-u 5 osiguralo produženi boravak na “tronu.”

Omizio možete pratiti i preko naših Facebook i Twitter stranica, a ako ste raspoloženi da zgrabite besplatnu aplikaciju onda je vrijeme da se prijavite za našu nagradnu igru!