Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apple >>> Fotka iPhone5 ekrana pronađena na Kineskoj stranici za opremu i dijelove
iphone51

Fotka iPhone5 ekrana pronađena na Kineskoj stranici za opremu i dijelove

9to5Mac je pronašao ovu veoma interesantnu sliku koja pokazuje zaslon za iPhone 4, međutim ako pogledate malo bolje vidjet ćete da je izrezak za zaslon puno veći. Odnosno, točno 4 inča veći. Ako uzmemo u obzir glasine o novom iPhoneu 5 koji bi trebao imati zaslon od 4 inča, onda ova informacija dobija novu vrijednost.

Dosta odaje i činjenica da je ova slika nestala sa Kineske stranice u roku od 24 sata. Očigledno se ovdje nešto krije. Ovo je prvi put da ova glasina o ovom novom modelu iPhonea ima ikakav dokaz.

Druge glasine također nagovještavaju da je Apple potrošio 4 milijarde dolara na novu tehnologiju za iPhone 5 zaslon, koja će omogućiti da zaslon izgleda ovako:

Šta vi mislite? 3.5 inča ili 4? Koji je bolji? :)

 • GoGo

  Ovaj novi ekran za iPhone 5 je prelijep, ali posto 4 inca da li to znaci i dace biti I nova rezolucija? To bi moglo praviti greske!

 • Srdjanm

  osobno više mi se sviđa ekran kod 4. Nekako mi kod 5(ako ce tako biti) ispada kao da ce ikonice pobjeci sa ekrana… Ali ko zna, na sve se treba navikniti!!

 • Anonymous

  @ Srdjanm i GoGo,
  ovo je samo render image, vjerujem da će Apple više poraditi na estitici budućeg iPhone-a ako već planiraju da povećaju ekran. Što se tiče rezolucije teško će se znati išta do samog predstavljanja, neki govore da retina ostaje, drugi da će imati drugu rezoluciju a to bi zahtijevalo da se sve aplikacije opet standardizuju po novoj rezoluciji što developere baš ne bi učinilo sretnim.