Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone 5 i iPhone 4S, da li nas očekuju čak dva nova modela?!
iphone-5-tentech

iPhone 5 i iPhone 4S, da li nas očekuju čak dva nova modela?!

Nova glasina govori kako ove godine dobijamo čak dva nova iPhone modela!

Jučer je blogosferom odjeknula jedna od najsmjelijih glasina vezanih za iPhone ove godine. Analitičar po imenu Chris Whitmore, inače uposlenik Deutsche Bank, tvrdi da će nas Apple ove godine počastiti ne sa jednim, nego sa dva potpuno nova modela iPhonea!

Eh sad, ja ću prvi izraziti opravdanu sumnju o tome koliko bankari mogu imati veze i relevantnih podataka o svijetu moderne tehnologije? OK, tu je poslovna strana, ali Apple je od uvijek bio poznat da svoje poslovne planove krije “kao zmija noge” tako da je zaista teško naći neki valjan argument u korist Whitmoreovoih tvrdnji. Bilo kako bilo, u svojoj analizi Whitmore govori kako će Apple ove godine predstaviti stvarnog nasljednika iPhonea 4, dakle iPhone 5 koji bi, naprosto, trebao da odiše napretkom i novotarijama, ali i da će istovremeno biti predstavljen iPhone 4S. Ovaj model trebao bi da bude jeftiniji iPhone, o čemu se već neko vrijeme priča, te se navodi kako bi on imao cijenu od 349$ ili čak manje, pri čemu ne bi bio obavezan trajanjem ugovora na određeno vrijeme nego bi se njime mogli opskrbiti i korisnici prepaid tarifa.

Pokaže li se ova priča tačnom, Apple bi uzeo još jedan dio kolača od drugih proizvođača kao što su RIM (Blackberry) ili Nokia, koji su ili u ozbiljnim finansijskim problemima ili i dalje traže svoje mjesto pod Suncem. Jedno je sigurno, iPhonenom po cijeni koja je blizu 300$ Apple bi bio još jedan korak bliže dominaciji svjetskog smartphone tržišta.

Omizio možete pratiti i preko naših Facebook i Twitter stranica.

 

Featured image credit: www.tentechnologies.com

  • Nenad

    Bilo bi sjajno!

  • Matija_1991

    da da, iphone 5 bi trebao bit kao pun novotarija i napredan jako, tako se uvijek prica pa od svega nista revolucionarno (kad se sjetim kako su rekli za foldere i multitasking da je nevjerojatna revolucija majko mila), i recimo da pocnu radit igre i aplikacije za A5 dual core procesor onda ce korisnici jeftinijeg iphona i trenutnog iphona 4 ostati zakinuti tako da mislim da nema smisla kupovat novi iphone dok god postoji softwerska podrska za cetvorku tj dok stvarno ne pocnu stekat stvari, kao sto recimo po glasnima 3gs nece podrzavati iOS 5