Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone 5 – nove potvrde za tržišnu dostupnost u rujnu!
iphone-5

iPhone 5 – nove potvrde za tržišnu dostupnost u rujnu!

Kako stvari stoje, sve je sigurnije da nam iPhone 5 stiže u rujnu.

Glasine koje u posljednje kružile još jednom su potvrđene od strane medijske kuće Bloomberg. Dvoje ljudi koji su upoznati sa planovima Apple-a, a koji su odlučili da ostanu anonimni, još jednom su potvrdili kako će iPhone 5 biti tržišno dostupan u rujnu ove godine. Po njihovim navodima, uređaj će biti pokretan Apple-ovim A5 procesorom, imat će kameru od 8 MP te će biti pokretan iOS 5 operativnim sustavom. Takođe, iPhone 5 izgledom ne bi trebao odstupati previše od aktuelnog modela. Dakle, ništa novo i ništa revolucionarno.

Još jedna glasina koju su Bloombergovi izvori potvrdili je ta da Apple, navodno, radi na zaslonu visoke razlučivosti za iPad 3, međutim, drugi detalji nisu spomenuti. Oživljena je i starija glasina koja govori kako ekipa iz Cupertina radi i na jeftinijem modelu iPhone-a koji bi trebao biti naročito privlačan korisnicima u zemljama razvoja. Izvori govore kako bi ovaj jeftiniji iPhone mogao nuditi performanse jednake iPhone-u 4 ali detalji o njegovom tržišnom predstavljanju nisu poznati.

Sve su ovo nagađanja u čiju se istinitost nećemo moći uvjeriti još nekoliko mjeseci. Ono što se zna sa sigurnošću je činjenica da Apple polako smanjuje proizvodnju iPhone-a 4 da bi se oslobodili proizvodni kapaciteti za “prestolonasljednika.”

Omizio možete pratiti i preko naših Facebook i Twitter stranica.