Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone Nano ipak neće ugledati svjetlost dana?
iphone-nano_thumb

iPhone Nano ipak neće ugledati svjetlost dana?

U posljednjih nekoliko dana vijesti o novim Apple uređajima pojavljivale su se sa svih strana. I dok su najave o narednoj generaciji iPhone-a postale sasvim uobičajene u ovo vrijeme godine, više iznenađenja izazvala je vijest da Apple radi na manjoj i povoljnijoj verziji iPhone-a koja bi trebala nositi naziv iPhone Nano. Određeni kredibilitet toj vijesti unijeli su Bloomberg i The Wall Street Journal a na tu temu odlučio je progovoriti i The New York Times. NY Times navodi kako imaju izvore unutar Apple-a koji su opovrgli postojanje planova o razvoju manjeg iPhone-a. Isti izvori, koji su se iz razumljivih razloga odlučili da ostanu anonimni, uputili su NY Times da Apple razmišlja o uvođenju jeftinijeg iPhone-a koji bi zadržao dimenzije klasičnog modela. Proizvodnja manjeg modela ne bi bila ni u kojem slučaju povoljnija za Apple u ovom trenutku zbog troškova razvoja a postavilo bi se i pitanje kompatibilnosti aplikacija jer bi manja veličina zaslona natjerala developer-e na dodatni rad oko usklađivanja istih. Apple-ov prioritet trenutno je razvoj novog modela iPhone-a koji bi zadržao dimenzije iPhone-a 4 a bio bi dostupan ovog ljeta, govori isti Apple-u blizak izvor. Zadnja vijest koju je NY Times uspio iscijediti je to da Apple razmišlja o tome da MobileMe uslugu uskoro ponudi besplatno. Unaprijeđena verzija MobileMe servisa, osim toga što bi postala besplatna, korisnicima bi dala mogućnost da svoju muziku, slike i razne druge file-ove pohrane na njihove servere i učine ih dostupnim na svim uređajima koje korisnik posjeduje i u bilo koje vrijeme. Ove glasine još jednom idu u prilog nagađanjima kako se dizajn i dimenzije iPhone-a neće promijeniti u dolazećoj generaciji te da bi iPhone 5 trebao biti svojevrsni klon iPhone-a 4 sa unaprijeđenom izvedbom antene kakvu smo vidjeli na Verizon iPhone-u. Da li će se one pokazazi tačnim znat ćemo za koji mjesec.

Sada nas zanima i vaše mišljenje o iPhone-u 5 i budućnosti iPhone-a Nano a možete nam ga prenijeti u komentarima, na našim Facebook i Twitter stranicama, te na našem forumu.

 • bionda_omizio team

  Ako je to istina, a vjerojatno je…Android je sigurno odahnuo…hahahahahahaha

  ;-)))

  B

  • Anonymous

   Ma oni su postali toliko zastupljeni da ih ova vijest ne bi specijalno uzbudila, više pojedine proizvođače kao HTC ili Samsung. Ali uzeli bi im dio kolača :)

  • Anonymous

   Ma oni su postali toliko zastupljeni da ih ova vijest ne bi specijalno uzbudila, više pojedine proizvođače kao HTC ili Samsung. Ali uzeli bi im dio kolača :)