Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> Apple iPhone event službeno potvrđen za 10. rujan
Apple-invite-September-10-2013-crop

Apple iPhone event službeno potvrđen za 10. rujan

Već neko vrijeme špekuliralo se kako će ovogodišnji iPhone event biti održan 10. rujna. Putem svojih izvora potvrdili su to mnogi predstavnici sedme sile, pa tako i iznimno pouzdani Jim Dalrymple.

Službena potvrda došla je juče kada je Apple probranim predstavnicima medija odaslao pozivnicu za presicu koja će se upravo na taj datum održati u sjedištu tvrtke u Kalifornijskom gradu Cupertino. U istoj zgradi je prije dvije godine predstavljen i iPhone 4S. Na pozivnici se ne može vidjeti previše. Na bijeloj pozadini tu je mnogo obojenih i spljoštenih kružića, kao i bijeli Apple logo. Tekst ispod je igra riječima koja sugerira da bi prezentacija trebala popraviti (posvijetliti, razvedriti) svačiji dan.

Apple-invite-September-10-2013

Kao i svaki put do sada, čitava armija fanatika dala se na ozbiljan posao mozganja oko skrivenog značenja na ovom virtualnom letku. Twitter je, baš poput drugih društvenih mreža eksplodirao od mišljenja i komentara. Neki su primjetili kako je Apple sličnu grafiku iskoristio na prezentaciji iPada 2 kada su obojeni kružići (po mnogima) predstavljali od tada dostupni Smart Cover. Ovaj put se nagađa da će kružići predstavljati boje u kojima će biti dostupni iPhone 5S i 5C. Nagađati se može do besvijesti!

Mi jedva čekamo utorak ne samo da vidimo nove iPhone modele nego i da konačno završimo sa ovogodišnjom turom glasina koje su se za njih vezale. Kad smo već kod glasina, ovo su neke od najpopularnijih:

 • fun

  KILE šta misliš o IOS-u 7 na taj događaj. Hoće li izaći iOS 7 GA, ili iOS 7 GM ili nijedno…

  • Kile_Omizio

   Lično mislim da će tad u utorak otići GM developerima, s obzirom da ga nije bilo do sada, a takav je raspored po nekim nepisanim pravilima.

   GA treba očekivati dan ili dva prije nego što 5S i 5C dođu u radnje (u SAD naravno) jer na taj način Apple pokušava da rastereti svoje aktivacijske servere. Tipam da će oni ove godine i onako goriti više nego inače jer će svi potrčati da isprobaju novi OS.

   • funs

    Hvala Kile. Zanima me da li GM verzija bude dostupna preko OTA, kao što su i bete bile dostupne. Nisam registrovani developer, pa da n bih imao posljedica…

 • Ante Ćurlin

  U koliko sati danas ?