Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apple >>> Apple izbacuje CDMA Varizon iPhone do Kraja godine i vec radi na novom iPhone-u 5
varizon-ajfon

Apple izbacuje CDMA Varizon iPhone do Kraja godine i vec radi na novom iPhone-u 5

Yukari Iwatani Kane iz Americkog magazina Wall St. Journal pise da ce Apple izbaciti novu verziju iPhone-a sa CDMA tehnologijom, koja se koristi u mnogim Americkim i Evroposkim mobilnim mrezama, poctekom sljedece godine. Kane koji uvijek dobije tacnu informaciju od nekoga u Apple-u kaze da ce novi iPhone biti slican sadasnjem iPhone-u 4 ali ce koristiti Qualcom CDMA baseband cip sto znaci da ce moci raditi sa Americkim  mobilnim operaterom Varizon. Ovo takodje znaci da je to kraj ekskluzivnom kontraktu izmedju Apple-a i AT&T-a koji traje od 2007 godine.

Ovo se takodje poklapa sa Apple-ovom izvjescem da ni jedna mobilna kompanija nece vise imati ekskluzivnost. Ovo se pak poklapa sa novosti na nasem trzistu, da Vipnet dobiva iPhone 4 pocetkom sljedece godine.

Kane je takodjer dobio informaciju da Apple vec radi na novoj verziji iPhona. iPhone 5 ce najvjerojatinje izaci u Junu kao i svi ostali iPhone-i. Kane je napomenuo da novi iPhone nece imati isto kuciste kako iPhone 4 vec ce izgledati potpuno drugacije i cak se spominje iPhone u razlicitim velicinama. Kao naprimjer 5.5 inch verzija i 7 inch verzija.

Wall St. Journal