Monday, 11 December, 2017
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> Apple je upravo predstavio povoljniji iPod touch 5G!
ipodtouch16gb

Apple je upravo predstavio povoljniji iPod touch 5G!

Kada je stigao na tržište u listopadu prošle godine bilo je jasno kako je iPod touch pete generacije svjetlosnim godinama ispred svog prethodnika. Novi chipset, zaslon kao kod iPhonea 5 i više nego solidna čine ga više nego odličnim uređajem. Ipak od početka se sumnjalo kako će među iUređajima izbiti bratoubilački rat kad se pojavi iPad mini. Cijenom od 299$ iPod touch 5G samo je 30$ jeftiniji od hardwareski jednako opremljenog iPada mini. A tko za 30$ više ne bi odabrao dvostruko veći zaslon?

Pomalo neočekivano, Apple je danas povukao potez koji će petoj iTouch generaciji osigurati bolji plasman na tržištu. Predstavljen je model od 16GB (do sadašnji “baznjak” je mjerio 32GB memorije) koji će se prodavati po zanimljivoj cijeni od 229$. Od ostatka ponude razlikovat će se po nekoliko sitnica. Kao prvo, bit će dostupan samo u sivoj boji, a kao drugo, ovaj model neće imati iPod touch loop – zakačkicu koja služi za vezanje remena kako bi se uređaj nosio oko ručnog zgloba.

ipodtouch16gb-1

Ono što je daleko važnije, zadržan je Apple A5 dual core procesor, Retina zaslon od 4″, FaceTime HD kamera, a isporučuje se sa EarPods slušalicama. Najveće razočarenje je izostanak fantastične stražnje iSight kamere. Na nečemu se ipak moralo uštedjeti 70$.

iPod touch 16GB ponovo će imati ulogu najpovoljnijeg načina da se uključite u svijet Apple mobilnih uređaja i ne sumnjam da će obradovati mnoge kupce. Kakvo je vaše mišljenje o ovom umanjenom iPadu?

  • ja

    prevaranti ali svidja mi se ovo.. da razjasnim zasto prevaranti.. ima 2 puta manje memorije (16 32 64 modeli su uvijek skuplji 100 dolara jedan od drugog, npr 16 = 499, 32 = 599, 64 = 699, 128 = 799 tako je kod iPada npr) ali ipod touch dodje 299 i 399.. onda ovaj od 16 bi trebao biti 199 a ne 229.. 30 dolara al ajde to iako imaju cudnu logiku racunjanja zaobici cu to ali … + KAMERA? mogli su to napraviti da nije 199 nego kao sto je 229 ali s kamerom ili bez kamere (opet imas prednju pa nije da ne mozes slikat) 199 bi bilo dobro.. aa da, nema niti loop (inace 9 usd dodje ako hoces posebno malo skupo)
    a da nema zadnju kameru ajde i nije lose lose je cijena.. masa ih niti kamerj ne koristi.. ja ga imam i uslikao sam mozda 50ak slika otkad je dosao u Hrvatsku (odmah sam ga nabavio)