Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> Apple osvježio iPod obitelj!
ipod-touch-product-gold-2015

Apple osvježio iPod obitelj!

Prošlog tjedna tehnološki nastrojena blogosfera je brujala o tome kako se Apple sprema osvježiti iPod obitelj i ta glasina se jučer pokazala kao točnom. iPod nano i iPod shuffle su prošli kroz manje promjene dok je iPod touch, nedirnut gotovo tri godine postao bolji nego ikad. Pogledajmo detaljno što možemo očekivati do novih iPoda.

iPod touch 6

ipod-touch-2015-gallery1

Apple je definitivno iznenadio sve činjenicom da u novi iPod touch ugrađuje svoj najnoviji 64-bitni Apple A8 čip, isti onaj koji svoju zadaću obavlja i u iPhoneu 6, a uparen je sa M8 koprocesorom za praćenje aktivnosti što će obradovati fitnes ljubitelje.Tu je pet boja po provjerenom principu za svakog po nešto: space gray, srebrna, zlatna, pink i plava. Uređaj sa svojim 4″ zaslonom na prvi pogled izgleda identično svom prethodniku a mnoge će obradovati i to da će straga sada naći 8MP iSight kameru što je više no ugodno poboljšanje. iPod touch šeste generacije sada će biti još privlačniji onima koji žele pristup iOS ekosustavu bez izdvajanja basnoslovnih cifri za iPhone. I cijene su ostale na istom nivou pa će se za 16GB model izdvajati 199$, za 32GB 249$, 64GB model dobije se za 299$ a 128GB za 399$.

iPod nano

ipod-nano-2015-gallery1

Novi nano će se isporučivati u pet istih boja kao i njegov veći i ozbiljniji brat. Težak je samo 31 gram a dimenzije su mu 76,5 x 39,6 x 5,4mm. Opremljen je Bluetooth 4.0 tehnologijom i podrškom za Nike+ a njegov 2,5″ zaslon podržava multitouch. Ovaj iPod, na žalost, neće imati mogućnost pristupa Apple Music servisu kao iPod touch i iPhone pa ugrađeni FM radio dolazi kao utješna opcija skupa sa DJ style značajkom koja kreira playliste od vaših omiljenih nota, a tu je i mogućnost gledanja video sadržaja. Osnovni model će koštati 149$.

iPod shuffle

ipod-shuffle-2015-gallery4

Mnogi su očekivali kraj za iPod shuffle ali i ovaj osnovni model je osvježen sa pet boja koje smo spominjali ranije, a njegova paradna opcija je 15 sati besprekidnog rada na jednom punjenju baterije.Sa 12,5 grama shuffle je jako lagan i izrazito prenosiv kao i uvijek, te sa cijenom od samo 49$ ne sumnjamo da će naći još pokojeg poklonika.

Kako vam se čine novi iPod modeli? Ima li još zainteresiranih za iPod touch kao ulaznicu u iOS svijet ili bi radije za istu lovu uzeli stariji iPhone model?