Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> Apple radi na “u slučaju opasnosti” režimu rada za Touch ID
Touch-id-iphone-6

Apple radi na “u slučaju opasnosti” režimu rada za Touch ID

Ured za patente SAD-a nedavno je objavio prijavu za novi patent koju je podnijela kompanija Apple. Radi se o patentu za novu Touch ID značajku na kojoj Apple radi a koja bi korisnicima omogućila da otiskom prsta aktiviraju takozvani “Panic mode” ili režim rada “za slučaj opasnosti” a patent je prijavljen u svibnju 2014. godine.

Pomalo apstraktan opis otkriva detalje kako bi to trebalo funkcionirati. Prema tome, korisnik bi odredio jedan od svojih prstiju čiji bi otisak otključao uređaj ali bi se činilo da na uređaju nema osjetljivih, privatnih podataka od korisnika. Ova značajka bila bi odlična u situacijama kada se korisnika prisilno tjera da omogući pristup svom iPhoneu ili iPadu.

touch-ID-panic-mode-patent

Koristeći različite prste korisnik bi prilikom otključavanja uređaja mogao pristupiti raznim načinima rada, npr. uključivanje mikrofona i kamere pri čemu bi se zapisi dostavljali organima vlasti ako je korisnik u opasnosti, ili u slučaju da korisnik treba liječničku pomoć aktivirao bi se GPS kako bi se njegova lokacija mogla lakše ustanoviti.

Apple ponovo dokazuje kako misli na sigurnost svojih korisnika sa raznih strana i aspekata ali sama prijava za patent ne znači da će ta značajka naći put do komercijalizacije. Ipak, nadamo se kako će ovako značajna opcija biti implementirana u iUređaje uskoro. Što vi mislite?