Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> Apple slavi 10. obljetnicu od predstavljanja prvog iPhone modela
iphone-mosaic-768x424

Apple slavi 10. obljetnicu od predstavljanja prvog iPhone modela

Tog 9. siječnja 2007. godine Steve Jobs popeo se na pozornicu Macworld konferencije i rekao: “Svako malo pojavi se revolucionaran proizvod koji promjeni sve.” Na današnji dan prije 10 godina predstavljen je prvi iPhone model!

Kada izgovorite “10 godina” taj pojam odmah vam odzvoni kroz glavu kao mnogo vremena, ali 10 godina je prošlo zaista brzo. Apple je sinoć u sklopu obilježavanja desetogodišnjice objavio i prigodno saopštenje koje u kompletu možete pročitati ovdje. Nevjerovatno je koliko je iPhone promjenio svijet u kojem živimo. Trasirao je put za sve moderne pametne telefone bez obzira na operativni sustav. Ti telefoni su u današnjem vremenu možda i najviše osoban predmet koji posjedujemo. Uvijek su uz nas i pomažu nam u komunikaciji, informiranju, pomažu nam da lakše obavimo poslove i mijenjanju način na koji živimo.

iPhone je danas odgovoran za 60% prihoda kompanije Apple. Najvažniji proizvod u portofoliju bit će temeljito obnovljen ove godine a glasine već neko vrijeme luduju. Ukoliko nikad niste imali priliku pogledati prezentaciju prvog iPhone modela, odvojite nešto vremena i osjetite trenutak iz današnje perspektive.