Saturday, 17 April, 2021
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Besplatni video pozivi (Free FaceTime) sa novom verzijom Fring-a za iPhone
fring

Besplatni video pozivi (Free FaceTime) sa novom verzijom Fring-a za iPhone

Messenger

Pupularni messenger app Fring, je izbacio novu verziju prije par dana. Za one koje nisu culi za Fring, Fring je iPhone messenger app koji vam dozvoljava da se spojite na vise razlictih messingera kao naprimjer MSN, G-Talk, Yahoo, ICQ, Aim, FaceBook, Twitter i druge u isto vrijeme.

To znaci ako imate prijatelje na vise razlicitih mreza, ovako ce te moci pricati sa svima u isto vrijeme boz potrebe da instalirate vise razlicitih aplikacija. Osim toga Fring vam dozvoljava da provjerite svoj Twitter i Facebook profil u isto vrijeme.

Telefon

Pored toga Fring dozvoljava mobilne pozive na druge telefone i racinala preko internet mreze. ( Ako ste na mobilnoj mrezi ovo vam trosi data paket)

Video Pozivi

No to nije sve. Nova verzija Fring-a dozvoljava video pozive (FaceTime) koji sada izgledaju puno bolje nego ikada. Prosla verzije fring-a je takodjer dozvoljavala video pozive ali su bili dosta lose kvalitete naspram novoj verziji i mnogi je nisu koristili.

Naime Fring je dodao DVQ (Dynamic video quality) tehnologiju koja dozvoljava video pozive puno bolje kvalitete. Takodjer video pozivi se mogu napraviti preko 3G mreze ili preko WiFi mreze, i mozete se prebaciti sa 3G mreze na WiFi mrezu bez gubljnje veze. DVQ tehnologija sama odredi kvalitetu slike ovisno o brzini konekcije koju koristite. Tako ako predjete iz lose konekcije u bolju,i slika na video telefonu ce se automatski popraviti.

Osim toga takodjer mozete pozvati bilo koga sa Fring aplikacijom na bilo kojoj mobilnoj platformi sa prednjom kamerom kao Android ili Nokia. Znaci ne morate video pozive pravit samo sa iPhone-a na iPhone.

Ovo otvara puno novih opcije,posto sam siguran da imate vise prijatelja kojim imaju prednju kameru na nekom drugom uredjaju nego samo na iPhone-u.

Pored dodatka nove DVQ tehnologije Fring je takodjer promjenio cjelokupni izgled Fring GUI (Grafickog Interfejsa) i sada su video pozivi preko cijelog ekrana.

Mozete naci vise informacija o Fring-u na njihovoj stranici medjutim ja bih vam preporucio da ga sami skinete sa App Store-a  i izporbate posto je potpuno besplatan.

Ako vam se Fring ne svidi, mozete takodjer pogledati nase recenzije o ostalim app-ovima sa besplatnim video pozivima kao Tango app ili Yahoo Messenger App.

  • bionda_015

    Cool stuff…

  • mbaljak24

    svaka čast…
    vi ste kraljevi…