Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apps >>> biteSMS Recenzija – Must have SMS app za iPhone
bitesmsmain

biteSMS Recenzija – Must have SMS app za iPhone

Ako volite textati više nego pričati na telefon, onda morate pogledati i testirati biteSMS aplikaciju. Naime, radi se o besplatnom app-u koji će vam vrlo brzo zamijeniti standardnu sms aplikaciju koja dođe sa iPhone-om.

Zašto? Zato što ima sve što i iPhone aplikacija i još puno dodataka koje naprave textanje puno bržim i boljim a ne uspori vam iPhone.  Aplikacija je besplatna ali morate imati jailbreakan iPhone da bi je mogli instalirati preko Cydiae. Ova aplikacija jedan od razloga zašto sam ja jailbreakao svoj iPhone po prvi put prije 3 godine.

Na žalost, biteSMS ima toliko cool opcija da bi ovaj post bio 15 strana dug da ih sve navedemo, tako da ćemo se koncetrirati samo na par najbitnijih. Radi toga morali smo napisati dva posta o biteSMS-u a ne samo jedan. O čemu se radi, i zašto je biteSMS tako dobar?

Vrijedno je napomenuti da čim instalirate ovaj app, odmah ga možete koristiti bez odlaska u bilo kakve opcije i settinge. Naravno ako želite da uredite opcije kako se vama dopada, i to možete uraditi, što je detaljno objašnjeno u postu: “biteSMS kako instalirati i detaljne opcije

Quick Reply

Prva i najvažnija opcija se zove “Quick Reply” odnosno brzo odgovaranje. Momentalno, kada ste recimo u Safariju, (u e-mailu ili bilo kojoj drugoj aplikaciji) i dobijete sms, na vašem ekranu pojavit će se mali prozorčić sa obaviješću da imate sms. Da bi ga odgovorili, morate stisnuti dugme koje će vam zatvoriti Safari i otvoriti sms app. Onda morate odgovoriti, pa ponovo zatvoriti sms app i otvoriti safari. Pričekati da se stranica ponovo loadira, i onda nastaviti surfati. UŽAS!

Sa biteSMS-om dobijete mali prozorčić. U njemu možete pritisniti “Reply” i direktno odgovoriti na sms bez zatvaranja aplikacije u kojoj se trenutačno nalazite. Ovo vam uštedi dosta vremena. Također, kada pritisnete “send”, ne morate čekati da poruka prođe, nego se sms prozor odmah zatvori i posalje poruku u pozadini, tako da se vi možete vratiti na ono što ste radili prije nego ste dobili poruku. (Naravno, ako volite gledati u bar slanja dok se poruka šalje, može se i to :)

Ovo također radi u LockScreen-u. Kada dobijete novu poruku dok vam je iPhone zaključan, ne morate ga ni otključavati, samo uradite isto kao i gore i odgovorite na poruku.
Također, kao što vidite iz slike gore, možete sa istog prozora odmah napraviti i telefonski poziv, ako ne zelite nastaviti konverzaciju preko sms-a.

Quick Compose

Druga jako bitna opcija je “Quick Compose”, odnosno brza nova poruka.

U isti mah kada želite poslati novu poruku, morate ugasiti app na kojem radite ili otključati telefon, zatim otvoriti SMS app na iPhone-u, pritisnuti gumb za novu poruku, odabrati ime i onda poslati poruku.

Sa biteSMS-om je to puno lakše. Naime, sa bilo kojeg ekrana, uključujući i zaključan telefon, samo pritisnite “volume” gumb a onda kliknite na “volume” ikonu koja se pojavi na ekranu kada pojačavate ili smanjujete ton. Kada dotaknete ovaj znak, biteSMS će vam odmah iskočiti i odmah možete tipkati poruku.

biteSMS ima još desetine drugih opcija koje možete sami otkriti ako odete u Cydia-u i probate sami. Nećete požaliti.

Ako vas zanima šta određene opcije na biteSMS-u znače, možete pogledati naš post “različite bite SMS opcije“.

Ne zaboravite da date svoje mišljenje u komentarima i da nas lajkate na FB i Twitter-u @Omizio

http://bitesms.com/

 • Anonymous

  Evo i ja slučajno naletio pa možda će biti nekome korisno i zanimljivo, nadam se da šefovi nemaju ništa protiv ovoga…
  Dakle “copy-paste” sa jednog drugog foruma…

  “Evo sam sasvim slučajno naletio na jedan super program.

  Tonido

  Quote:
  Tonido allows you to access and share ALL of your desktop’s files, documents, photos, music and videos from any­where through a web browser or your smartphone. No Uploading,
  No Storage Limits. Free.
  Postoji klijent za: Ubuntu/Xubuntu/Kubuntu, Fedora/OpenS– USE, Arch Linux, Mepis, iPhone, Android, Blackberry, Mac OS X i čini se da imaju i za Windows…

  Što je to Tonido?

  Kao da imate vaš osobni cloud…

  Npr…
  Imate neke slike na kompu i želite pokazati prijatelju…
  A niste kući nego u gradu…
  Jednostavno upalite aplikaciju na iPhone ili Android mobitelu..
  Otvorite folder koji vam treba…
  I vidite sve slike koje se nalaze u tome folderu….
  Klik na sliku i ona se otvara na iPhone…

  Umjesto da se slike nalaze na servisu poput Dropboxa…
  One su smještene na vašem računalu..

  Radi i sa mp3…
  Streaming s vašeg računala…”

 • shaka

  e ljudovi imam jedano pitanje a siguran sam da vi znate odg….:D imam iphone 3g i iOS 4.0 i zanima me jel postoji program s kojim mogu stavit sliku u pozadinu ali iza ikona a ne samo kada je zakljucan jer zna m kad sam imao 4.0.2 da je to bilo u sklopu iOS-a…pa ako znate za neki program….:D puno hvala!

  • To mozes uraditi be ikakvog programa. Otidji u Setttings>>> Wallpapers>>>> i promjeni wall papre. Mozes izabrati sliku za lock screen ili za pozadinu iza ikona.

   • shaka

    znam ja to…ali kako sam stavio bb od ipada…6.15.00 nema mi te opcije settingu samo mogo stavit pozadinu tamo di mi se iphone zakljuca….probo sam i nema…zato me zanima jel postiji neki program….

   • shaka

    znam ja to…ali kako sam stavio bb od ipada…6.15.00 nema mi te opcije settingu samo mogo stavit pozadinu tamo di mi se iphone zakljuca….probo sam i nema…zato me zanima jel postiji neki program….

 • Gost

  biteSMS uopće nije besplatna app kako piše!!

  • Anonymous

   Jesi ti dobro pročitao recenziju ???
   Ako jesi onda bi trebao vidjeti kad i gdje je besplatna…
   ” Aplikacija je besplatna ali morate imati jailbreak-an iPhone da bi je mogli instalirati preko Cydia-e.”

  • Imaju doduse dvije verzije. Jedna je besplatna ali ima benere, druga se place… Medjutim beneri bas ne smetaju previse. Bar meni.

 • Igor Popovic

  Ako moze mala pomoc kako da podesim obican SMS jer nikako nmg da dobijem poruke a pozive mogu da normalno koristim inace korisnik sam Mts Mreze Igor

 • Igor Popovic

  dodam. Koristim Iphone 3gs i dal je tu drugacije podesavanje za SMS ili je standard ?