Sunday, 10 December, 2017
Home >>> Glasine >>> Bye Bye iPod Classic
ipod-classic

Bye Bye iPod Classic

Možemo mirne duše reći da je prije 10 godina originalni iPod započeo Apple revoluciju, a sa njom i revoluciju digitalne muzike.

Već neko vrijeme čitam glasine kako Apple planira da povuče ovaj mp3 player sa svojih polica. Međutim, nikada ih nisam uzimao k srcu jer sam uvijek mislio da Apple ne može ukinuti muzički uredaj koji daje najviše prostora za mp3 fajlove – čak do 160GB.

Međutim, brojevi ne lažu. Sve više i više korisnika se okreće iPod Touchu te različitim Cloud kombinacijama tako da izgleda da obični iPod više nije potreban :(

Naime, Apple je sinoć tajno i trajno ugasio sekciju App Store-a koja je prodavala igre za iPod Classic koje su se igrale sa Click Wheelom.

Mislim da je ovo odličan indikator da bi to mogao biti kraj iPod Classicu, iPod Shuffleu, odnosno uređajima koji koriste Click Wheel.

No što je sa 160GB prostora? Što ako želite HD sa puno mjesta? E pa to vjerovatno znači da je glasina o 128GB iPod Touchu i 64GB iPhonu 5 istinita.

Apple je očigledno nešto smislio jer čisto sumnjam da bi zapostavio miliune korisnika kojima treba više prostora za digitalnu muziku.

Bye bye iPod Classic

  • Stojan Cvitković

    160gb a ne 128

  • Stojan Cvitković

    160gb a ne 128