Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apple >>> DiskAid svojevrsna zamjena za iTunes
DiskAid

DiskAid svojevrsna zamjena za iTunes

Svojevrsna zamjena za iTunes je DiskAid. Program, koji je doživio nebrojene update i usavršavanja, polako ali sigurno zauzima vodeće mjesto, kada su u pitanju programi za pristupanje sistemskim datotekama i ostalom sadržaju iUređaja. Osim njegove jednostavne upotrebe i funkcionalnosti, ovaj program  odlikuje i ugodno sučelje za upravljanje. Kako  bi se svaki korisnik bez obzira na svoje IT znanje njime lako koristio.

DiskAid camera & contacts

DiskAid je alat koji omogućuje da pristupite vašem iUređaju  izravno s radne površine vašeg računala. Program sadrži niz opcija, koje omogućuju pristup, uređivanje i kopiranje sadržaja vašeg iUređaja na jedan sasvim drugi način, omogućen je pristup podacima kao što su: glazba, video, fotografije, kontakti, bilješke, povijest poziva, tekstualne poruke (SMS), govorna pošta i glasovni zapisi.

DiskAid root & music

Jedna od velikih prednosti ovog programa je ta što nije potrebno napraviti Jailbreak da bi program pristupio sadržaju iUređaja, potreban je samo  instaliran iTunes, odnosno  drajveri za vaš iUređaj.

Program je dostupan na obe platforme, Mac OS X i Windows. Puna verzija ovog programa iznosi, ne baš malih 24.90$ (1 licenca za tri računala). Dok besplatna verzija, ostaje uskraćena za kopiranja gore navedenih sadržaja na računalo. No, našla se neka dobra duša među ljudima iz DigiDNA kompanije, pa je dodala i treću opciju Educational – punu besplatnu licencenciranu verziju. Ova opcija omogućuje svim studentima, koji imaju e-mail adrese na stranicama fakulteta, besplatnu licencu. Točnije svim korisnicima e-mail adresa koje završavaju na  edu, ac.uk, .ac.jp itd.

Onima koji koriste slične programe, nakon instalacije DiskAid-a  pristup podatcima biti će puno jednostavniji i lakši. Program se može skinuti na službenoj stranici  DigiDNA.
Za sve moguće nejasnoće prilikom korištenja, iako mislim da ih neće biti, ostavite komentar.

Update: Pogledajte razliku izmedju DiskAida i odlicne alternative iFunBoxa.

Izvor DigiDNA

 • bolji je ifunbox i jos je besplatan

  • Ivica

   Ifunbox je ok ali koliko znam ne moze pristupiti sms porukama, kontaktima, ne moze se staviti muzika…

  • Popola

   Ifunbox nije ni blizu instaliraj disk aid pa usporedi. Pokušaj kopirati neki sadržaj na pc vidjeti ćeš ogromnu razliku brzini kopiranja

 • Proba

  pcsuite for iphone je daleko mocniji alat i jos je besplatan :)