Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Ostalo >>> Fotografija >>> “Glif” stalak i kamera tripod produzetak za iPhone 4
glif_featured

“Glif” stalak i kamera tripod produzetak za iPhone 4

Glif je vise namjenski stalak za iPhone 4, koji vam moze pomoci gledati filmove, kucati na bluetooth tastaturi, i praviti video pozive. Uz to je produzetak za standardne fotografske tronozce svih oblika i velicina. Prava stvarcica za vas novi iPhone 4.

Kao sto vec znate vas novi iPhone 4 ima pravo dobar foto aparat i video kameru. Nazalost ako hocete da ga stavite na tronozac, za neke malo profesionalnije fotografije, nemozete zato sto nema kuciste za tronozac. E pa dvojica studenata iz New York-a su zamislili pravo dobro rijesenje i nazvali ga Glif. Nazalost nisu imali $10,000 da ga naprave pa su svoj projekat stavili na poznatu Americku stranicu KickStarter koja pomaze ljudima ostvariti dobre ideje.

Kako radi KickStarter? Ako imate dobru ideju prilozite je toj stranice i odredite koliko vam para treba da ostvarite tu ideju. U ovom slucaju 10.000$. Imate 2-3 mjeseca da skupite te pare preko donacija posjetilaca te stranice. Mozete donirati izmedju 5$ i 250$. Svaka donacija preko 20$ vam automatski garantuje Glif. Ako neskupite pare u odredjeno vrijeme, sto znaci da ljudi nisu zainteresovani u vas projekat, pare se vracaju svima koji su donirali. Ako ih skupite, dobivate pare i mozete ostvariti svoju ideju.

Amerikancima se toliko svidjela ideja Glif-a, da so njih dvojica prikupili te novce za 3 dana.  Sada par sedmica kasnije su dosli do sume od 104,596.00 $, deset puta vise nego sto im je trebalo. U svakom slucaju Glif ce se ostvariti kao super idea, i kao sto vidite iz ovih slika i videa, pomoci iPhone 4 korinicima na vise nacina. Sta vi mislite jeli ovaj stalak vrijedan 20$?

Glif Stranica na KickStarter-u – Vidite koliko su novaca skupli do sada

Glif je izasao i moze se kupiti na njihovoj stranici za 20$ http://theglif.com/