Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iFixit otkriva tajne iPod toucha 5G
ipod1

iFixit otkriva tajne iPod toucha 5G

Već znamo kako iFixit ekipa ima tu naviku da se dočepa nekih od najzanimljivijih gadgeta na dan kad oni dođu na tržište, kao iPhone 5, te ih podvrgnu tretmanu na svome operacijskom stolu kako bi vidjeli koji se sve dijelovi kriju ispod plastike, stakla i aluminija. Novi iPod touch sigurno spada u kategoriju interesatnih gadgeta ove godine. To i Apple značka dovoljni su da probude interesovanje.

iPod touch uvijek je pratio smjernice koje zadaje iPhone pa je tako ove godine dobio novi, izduženi zaslon od iPhonea 5 te sličan oblik kućišta koji ugradnja pomenutog zaslona čini neizbježnim. Peta generacija iPod toucha naslijedila je A5 procesor od prošlogodišnjeg iPhonea 4S dok je RAM memorija konačno dobila skok na 512 MB što je dvostruko više nego što ćete naći u prethodne dvije generacije ovog uređaja. Kamera je 5MP što nije neko iznenađenje kao ni baterija primjetno boljeg kapaciteta nego ranije. 

I ova generacija nastavlja još jednu stariju tradiciju. U odnosu na iPhone korišteni dijelovi jednostavno djeluju kao da su nešto slabije kvalitete a sa iFixit posebno izdvajaju zaslon koji djeluje jeftinije i Home tipku koja nema isti osjećaj otpornosti kao ona na iPhoneu 5. Sve je to razumljivo iz aspekta uštede u proizvodnji te ni u kojem slučaju ne znači da ćete dobiti loš proizvod. Cijela izrada je na vrhunskom nivou te mnogi koji su već imali priliku da ga isprobaju slažu se oko toga da je ovdje riječ o proizvodu koji zaslužuje predznak premium.

Više detalja možete pogledati na iFixit stranici a ne zaboravite i pročitati naš detaljan pregled novog iPod touchaIma neko ko planira nabavljati novi iTouch?