Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Apple >>> Imate novi iUređaj? Evo nekoliko korisnih savjeta za početnike
GiftWrap-Pink

Imate novi iUređaj? Evo nekoliko korisnih savjeta za početnike

Božić je prošao, vjerojatno je netko dobio iPhone, iPad, iPod (u daljnjem tekstu iUređaj) na poklon… Tu je objedinjeno nekoliko savjeta uz vaš novi iUređaj.

1. Važno je znati da svaki iUređaj nakon što otvorite kutiju i puni oduševljenja ga upalite, nećete ga moći koristiti bez da ga prethodno spojite na iTunes na vašem laptopu ili kompjuteru… Svaki iUređaj prije korištena mora se aktivirati pomoću iTunesa, tako da ako niste kod kuće, a sa sobom niste ponijeli laptop, možete ga aktivirati na bilokojem računalu, ali ako obavite sinkronizaciju, morati ćete nanovo restore-ati uređaj na vašem računalu da bi ga uvijek mogli sinkronizirati s vašim računalom. Stoga, preporučam samo ga aktivirati na tuđem računalu. Moći ćete ga koristiti za pregledavanje interneta, mail-a i sl…

2. Koliko god nekima smiješno to zvučalo, nemojte vaš iUređaj ostavljati na mjestima koji su veliki izvori topline… Kao što su razno-razne grijalice, kupatilo, u autu za vrijeme sunčanih dana, ljeti na suncu i sl… iUređaji će na ekranu izbaciti obavijest da se trenutno nemogu koristiti jer je unutarnja temperatura previše narasla. Isto tako, nije poželjno koristiti ih na mjestima visoke vlažnosti (kupaonica…), svaki iUređaj ima na matičnoj ploči senzore za vlagu, stoga ako vam iUređaj završi na servisu radi možda nekog drugog problema, a ti senzori pokažu da je iUređaj bio izložen vlazi, postoji vjerojatnost da vam neće priznati garanciju.

3. Novi iUređaj je kao i nov auto. Nemoguće je spriječiti da ga ogrebete! Ovaj dio pišem u potpunosti iz vlastitog iskustva. Želite da vaš iUređaj izgleda potpuno nov i za godinu dana, morati ćete nabaviti za njega maskicu i foliju. Preporučam nabavite tvrdu plastičnu maskicu za poleđinu i prozirnu foliju za ekran. Ekran je jako dobro dizajniran protiv ogrebotina, ali nakon nekog vremena, pojaviti će se ogrebotine. Nemožete koristiti neki uređaj svaki dan, godinu dana, a da vam nijednom ne ispadne iz ruke, sa stola, kreveta i sl… Ako nije presvučen maskicom i folijom, možda mu i nece biti ništa prvi put, ali… Zanimljivo koliko puta mi se dogodilo da dok vozim, stavim nakon razgovora iPhone u krilo, a onda zaboravim da je tamo… Pa kad izadem iz auta, i iPhone izađe sam, i klizi po asfaltu. Na sreću, uvijek imam zaštitnu masku za poleđinu i foliju na ekranu, pa mu nije ništa.. :)

Preostaje vam samo koristiti vaš novi iUređaj, a za sve ostalo vezano uz njih, tu je Omizio Team da vam pomogne. Pratite nas i dalje…

  • MUP-HR

    ne smiješ pričat na mobilni telefon tijekom vožnje!!!