Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apple >>> iPad >>> iOS 6 Maps aplikacija postala stvarnost
c3-technologies

iOS 6 Maps aplikacija postala stvarnost

Kao što se već neko vrijeme šuškalo, Apple će zajedno sa iOS 6 izbaciti novu aplikaciju za mape. Google maps aplikacija polako ali sigurno odlazi u povijest. Bar što se tiče integriranosti u osnovne aplikacije koje dolaze na iOS-u.

maps_gallery_overview

Koliko dobrog je C3 Technologies donjela u Apple, sada je više nego vidljivo. 3D karte postale su stvarnost za korisnike iUređaja, barem ovih novijih.

Karte koje ste do sada gledali u dvije dimenzije, možete transformirati u treću dimenziju. I što je najbolje u tom svemu Apple mape pokrivati će sve zemlje ovom novom tehnologijom, znači nema ograničenosti na manje zemlje, kako je to obično bivalo do sada. Zadani mod mapa je 2D, no u donjem lijevom kutu lako možete mjenjati u 3D mod, pored samog gumba za 3D mapa nalazi se već poznati gumb za lociranje vaše trenutne lokacije.

3d maps navigation

Jedan veliki plus je to što je cijela aplikacija integrirana je sa Siri glasovnim upravljanjem, te turn-by-turn glasovnom navigacijom prilikom vožnje.

maps_gallery_traffic

Osim toga, aplikacija sada u realnom vremenu šalje izvješća o stanju na cestama tijekom cijelog putovanja, te vas u slučaju neke nesreće upućuje na novu rutu. Prema svemu ovom, čini se da će Apple postati veliki konkurent kompanijama koje proizvode uređaje za navigaciju. Jer po ovome što se za sada dalo vidjeti, nove mape imaju sve potrebno da budu odlična zamjena drugim uređajima za navigaciju.

 

Kako iOS 6 trenutno nije dostupan za skidanje. Ostaje nam da pričekekamo još malo prvu beta verziju. Pa da se i sami uvjerimo, kakvog je okusa novi kolač gospodina Tim Cook-a.

Izvor – Apple.com

 • naaaaaajs hvalin te boze, napokon…vise mi je dosta oni googla mapsa :D

 • Boris

  Da li je istina za IOS 6 da ce da ima SIRI integrisam i za iphone 4?

  • Darko_Omizio

   Ne, to nije istina.

 • Popola

  Ostaje nam da provjerimo kada sve bude dostupno