Monday, 1 March, 2021
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 4 i 3GS untethered jailbreak (beta) za iOS 4.2.1 preko RedSnow-a – Mac upute
redsnow

iPhone 4 i 3GS untethered jailbreak (beta) za iOS 4.2.1 preko RedSnow-a – Mac upute

Kao što ste već mogli vidjeti, izbačen je novi redsn0w 0.9.7b1 za MAC usere, koji može jailbreak-ati Iphone 4, 3GS(new bootrom), iPod touch 4g i sve ostale “i” uređaje koji su do sad imali tethered jailbreak. Osnova novoga jailbreaka je da imate sačuvane SHSH blob-ove na Cydia serveru i na računalu. o tome je detaljno objašnjeno u prethodnom postu, te možete pročitati ovdje. U ovom tutorijalu ćemo sve MAC usere provesti korak po korak, do konačnog cilja a to je untethered jailbreak “i” uređaj.

Moram vam napomenuti da je ovo beta verzija redsn0w-a, te da sve što radite na vašem iPhone-u radite na sopstvenu odgovornost. Omizio team ne odgovara za posljedice koje mogu nastati nestručnim rukovanjem ovim software-om, niti odgovara za eventualnu nekompatibilnost vašeg uređaja sa datim vam redsn0w-om. Također moram napomenuti da za untethered jailbreak morate imati već tethered jailbreakan iPhone, te sačuvane SHSH blobove na Cydia server verzija 4.2b3.

KORAK 1: Ako to već niste uradili jailbreak-ajte vaš iPhone sa starijom verzijom redsn0w-a. Nakon toga konektirajte vaš iPhone sa računalom.

KORAK 2: Nakon uspješne konekcije vašega iPhone-a sa računalom pokrenite novu verziju redsn0w 0.9.7b1(download here). Obzirom da se radi o beta verziji pokrenite na svom računalu usbmuxt, koji ste ranije vjerujen downloadovali ovdje.

Sada startajte Terminal u python-client-u i utipkajte slijedeće komande:

chmod +x tcprelay.py
./tcprelay.py -t 22:2222

KORAK 3: Sada startajte redsn0w 0.9.7b1, te ga usmjerite ka IPSW 4.2.1.

Napomena: IPSW 4.2.1 mora biti official, i možete ga skinuti sa naše stranice.

KORAK 4: Nakon što redsn0w 0.9.7b1 odradi svoje, pojavit će vam se zaslon sa sljedećim prozorčićem:

Vi trebate čekirati opciju Jailbreak Monte(untethered), a zatim kliknuti na NEXT.

KORAK 5: Stavite vaš iPhone u DFU mode, i pričekajte da redsn0w 0.9.7b1 dovrši cijeli proces jailbreak-a do kraja.

KORAK 6: Nađite si udobnu stolicu ili fotelju, smjestite se u nju i uživajte u svom novo untethered jailbreak-anom iPhoneu na iOS 4.2.1.

Po meni najbolja stvar ovoga redsn0w-a je ta što dizanjem svoga iPhonea iz tethered u untethered jailbreak, ne gubite niti jedni Cydia aplikaciju koju ste do sada instalirali. Znači ovo nije klasičan jailbreak kao i dosada, gdje ste navikli da nakon jailbreak-a morate ponovno u instalaciju svih aplikacija koje smatrate potrebnima za konforno korištenje vašega “i” uređaja. Ovo je samo kao kad ste prije redsn0w-om dizali boot tethered. Sve instalirane aplikacije ostaju na vašem iPhone-u, ali nakon ovoga više ne morate strahovati od gašenja zbog gubitka baterije, ili refresh-anja radi neke instalirane aplikacije. Jednom riječiju UŽIVAJTE.

Sada kada imate trajni jailbreak na svom uređaju, siguran sam da vam nije teško kliknuti like na Facebook-u ili Twitter-u, te nas time približiti svima kojima je ovaj tutorijal neophodan za normalno funkcioniranje njihovih “i” uređaja.


 • Milan-ninno

  Kako mozemo znati koji baseband je trenutno u upotrebi i kada se mijenja baseband?Da li novi baseband izlazi uvjek sa novim IOS-om.Ja sam dignuo na 06.15. i sve mi radi normalno osim gps-a pa neznam sta da radim sa tim.Da li da dignem na novi baseband veci kada izade ili da ostavim ovako kako je?HVALA SVIM DECKIMA I CURAMA (ako ima koja) KOJI NAM POMAZU JER SU STVARNO STRPLJIVI I OBZIRNI PREMA SVIMA I SVAKOM PROBLEMU.SRETAN IM BOZIC I GODINA NOVA KAO I SVIM OSTALIM LJUDIMA DOBRE VOLJE I DOBROG SRCA….

  • Pricekaj za sada dok se rijese svi problemi sa ovim jailbreakom koji je jos uvjek u fazi testiranja. Ova momentalna verzija ima vise problema nego samo GPS. Ostani gdje si za sada. Osim toga ja mislim da je verzija redsn0w_win_0.9.6b6 (B6 verzija) popravila probleme sa GPS-om. Mozes je naci na download stranici i napraviti novi jailbreak.

 • iKyzo

  ja ne kuzim koji shsh sacuvan mi treba, ja imam samo 4.1

 • Popaj7

  Imam iPod Touch 4g. Da li trebam stavljati thetered verziju ili mogu ići samo prema uputama kako je ovdje opisano?

  I ako moram staviti thetered verziju, gdje je mogu naći?

  Sorry, ali nisam nikad radio jailbreak.

  • bionda_omizio team

   http://www.omizio.com/iphone/kako-izabrati-jailbreak-za-vas-iphoneipod-ili-ipad/
   Evo pogledaj ovdje, pa najbolje da sam izaberes šta ti odgovoara i zadovoljava.
   Pozzz…
   ;-)))
   Omizio team
   B

   • Popaj7

    Super, hvala. To sam i pročitao prije, ali mi nije bilo jasno ovo što sam pitao.

    Imam 4.2.1. verziju, da li da stavljam thetered pa untethered verziju i ako da koja je tethered verzija?

    Hvala!

    • bionda_omizio team

     *Ako imaš Mac onda možeš untethered verziju, a ako si win user onda moraš
     tethered. BTW svejedno će u narednih par dana izići i redsn0w za windows
     tako da je izbor na tebi, da li ćeš čekati untethered ili staviti tethered
     pa poslje samo prepraviti u untethered JB…

     *pozzz…
     ;-)))
     omizio team

     B

     • Popaj7

      Imam Mac, samo me zanimalo da li trebam prvo staviti thetered verziju pa onda untethered ili mogu odmah untethered direktno?

     • bionda_omizio team

      *Možeš odmah ići na untethered, jer nema potrebe da istu stvar radiš dva
      puta..

      *pozzz…
      ;-)))
      omizio team

      B

     • Popaj7

      Probao sam jučer jailbreakat, ali mi na kraju postupka javi: “Jailbreak Monte had failed. SHSH blobs weren’t found on the Cydia server.”

      Ne znam što to znači?

     • Anonymous

      Nisam siguran, ali mislim da si trenutno šta se tiče jailbreaka u pat poziciji jer nemaš spremljen SHSH blobs, Bionda će više znati pa pričekajte na javljanje operatera :)

     • bionda_omizio team

      Novi redsnow koristi sacuvane SHSH od iOS-a 4.2b3. Bez ovih njihova je neupotrebljiv. To smo i napisali u postu. Navodno iduća beta bi trebala biti neovisna o SHSH 4.2b3, ili moraš pričekati greenpoison koji također neće trebati sačuvane SHSH…znaci ne znaci ti ništa niti možeš uraditi untethered JB, samo tetered.
      Pozzz…
      ;-)))
      Omizio team

      B

    • bionda_omizio team

     LinkedIn
     ————

     I’d like to add you to my professional network on LinkedIn.

     – ja ja

     ja ja
     car at Čarobna Bundeva
     Croatia

     Confirm that you know ja ja
     https://www.linkedin.com/e/-jeac88-glcaput7-6e/isd/2514664587/lZ5_8AcF/


     (c) 2011, LinkedIn Corporation

 • Ivan_grof_zg

  hm…

  ovo bas i nije tako kako clanak opisuje… naime, treba imati i beta IPSW, i treba imati hash na cydi/i ya beta os.. na taj nacin su se zastitili od piratanja beta verzija… sto je zapravo i ok.. postoji torrent za beta IPSW ali onda stvar zapne ne heshu.. tako da nista od untethereda za nas klasicne luzere..