Wednesday, 16 October, 2019
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 4S >>> Što je uzročnik problema sa baterijom na iOS 5?
iphone_battery-460x250

Što je uzročnik problema sa baterijom na iOS 5?

Pogledajte mogući lijek za muke po bateriji na iOS 5.

Većina korisnika novog iPhonea 4S ali i oni koji su svoje starije iUređaje upgradeovali na iOS 5 dočekani su sa problemom prilično brze potrošnje baterije. Dugo se sumnjalo da je krivac najobičniji softwareski bug a danas je moguće da smo dobili potvrdu za to. Ekipa sa iDownloadblog sajta napravila je par testiranja i došla do zanimljivih zaključaka.

Nakon što su u okviru Settings aplikacije pod Location Services ugasili Setting Time Zone (automatsko praćenje promjene vremenskih zona pomoću lokacijskih usluga9 problem se činio riješenim. Testirano je kako na iPhoneu 4S ali na nekoliko starijih iUređaja pokretanih iOS 5 operativnim sustavom i na, njihovo iznenađenje, trajnost baterije značajno se popravila u svim slučajevima kod uređaja koji su ranije patili od problema. Sve to dovelo je do zaključka da je krivac za skraćeno trajanje baterije bug unutar iOSa 5. Najkasnije nakon ovog otkrića Apple je postao svjestan ovog problema tako da je moguće da je njihov lijek već u radu. To bi značilo da će iOS 5 u dogledno vrijeme dobiti svoj prvi update a za sve nas koji željno iščekujemo untethered jailbreak postoji mogućnost da ćemo se morati strpiti još dok Apple ne ponudi ovaj update.

Ukoliko imate problema sa baterijom od kada ste uređaj updateovali na iOS 5 obavezno probajte isključiti Setting Time Zone i javite nam kako je prošlo. Pratiti nas možete i putem naših Facebook i Twitter stranica

Jos 13 načina da se popravi trajnost baterije na iPhonenu!

 • Karban0

  ja te opcije nemam..i baterija mi traje ok na iphonu na iosu 5..

 • di se tocno nalazi ta opcija vec ja pod postavke i lokaciske usluge nemam toga molio bih ako znate 

  • postavke-lokacijske usluge-usluge sustava-podešavanje zone

  • Pris

   settings -> Location Services -> System Services (na samom dnu) 
   Preporučam uključiti Status Bar Icons koji je po defoltu isključen pa se ne vidi kad lokacijski servisi žderu bateriju ;)

 • Ib

  Meni od kad sam instalirao iOS5 na iPhone4 traje baterija osjetno duže nego prije i nemam nikakvih problema sa baterijom..a imam uključen setting time zone..očito neki iUređaji nemaju problema sa time..

  • Mrkmarkanovic

   tocno tako.bas sam neki dan vratio sa ios 5 na 4.3.3 i vidim da baterija znatno kraće traje nego na ios5

 • Dbertovi

  Ovo s baterijom je gips. Medjutim ima jos glitcheva na iOS 4! Naime, iPod, kada na iPhoneu trazite popis pjesama pritiskom na desnu listu slova (A – Z), rezultat je totalno glup – ako tapnete na slovo P, on daje izlist pjesama s pocetnim slovom L… definitivno bug!

 • Popic

  meni na 3gs je problem što mi mutna slika bude u pregledniku…
  ima kakvo riješenje

 • Barad Dur2

  Ja sam uzeo Prije 2dana 4s i nezadovoljan sam baterijom.U 2sata mi se potroši 5% bez da dotaknem iphone.Time zone mi je iskljucen od pocetka.1 dan je za mene premalo.Moj stari 3gs sada nakon 3godine ima podjednaki rok trajanja baterije kao novi 4s.

  Jel tko ima jos koji savjet ili da budem sretan i sa ovim????? :(