Thursday, 24 September, 2020
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 5 >>> Fabrički otključan iPhone 5 sada je dostupan na tržištu SAD
iphone5

Fabrički otključan iPhone 5 sada je dostupan na tržištu SAD

Prošlo je nešto više od dva mjeseca od kako je iPhone 5 dostupan kupcima važnijih tržišta na svijetu. To je iPhone koji smo čekali dvije godine, neke je razočarao, neke oduševio, jedni su pozivali na bojkot a drugi ga kovali u zvijezde. Ipak, prodajne brojke su rekle svoje te se i dan danas traži primjerak više a Apple nastoji da ponudu uskladi sa potražnjom. U svijetlu svega toga dolazi vijest da je Apple konačno počeo prodavati fabrički otključane primjerke “petice” na svom matičnom tržištu.

Fabrički otključan iPhone 5 mogao se kupiti u većim evropskim zemljama od samog starta prodaja ali, sada već po tradiciji, appleovci ga takvog na svom tržištu ponude tek kada prođe nekoliko mjeseci. Sada i stanovnici SAD mogu izbjeći vezanje za dvogodišnje ugovore koje im njihovi operateri nameću mašući povoljnijom cijenom koju sami u startu plaćaju u nadi da će nadoknadi kroz korištenje usluga.

Iznenađenja nema, kao što je to bio slučaj i sa nekoliko prethodnih modela, osnovni iPhone 5 u izvedbi sa 16GB interne memorije koštat će 649$. Svako udvostručavanje memorije košta dodatnih 100$ pa se tako za model od 32GB mora izdvojiti 749$ a za top model sa 64GB cijelih 849$.

Ustaljena je to politika zasnivanja cijena kod tvrtke iz cupertinoa a vodi se po logici da svima treba biti lako razumljiva. Ne treba trošiti riječi o tome kako je fabrički otključan iPhone uvijek bio cijenjena roba svugdje u svijetu pa tako i na našem podneblju što je uvijek lukavo iskorištavano od strane dubioznih preprodavača koji po oglasima za svoje primjerke traže više od suhoga zlata. Planirate li vi nabavku fabrički otključanog uređaja?

 • Cito

  Nema potrebe da bude otkljucan.Iphone 5 16gb je 02.11u Vip trgovini na ugovor od 1god.,kostao 3200 kn,u tarifi 111kn,sto je bila pristojna i razumna cijena(Meni)

  • Ante

   Da san ja na vipu i ja bi uzea. Ali ja san na tmobile i via je pun isus skuplji… A nemislin minjat operatere svaku godinu… Tako da sad moran platit 3800 kn za 62+10 kn misecno… I bas na dan kad san ga mislia uzet on rasprodan i pise uskoro u ponudi…. Jeli itko zna koliko vremena treba da opet dode ?

   • Cito

    Ante,za novu posiljku iphone 5 nece biti nista prije Bozica,tako mi je frend rekao koji u Vip-u radi,a tako ce biti i sa T-mobile.