Saturday, 18 November, 2017
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 5 >>> iPhone 5 Nano – novi koncept dizajn
iphone-5-nano-koncept-main

iPhone 5 Nano – novi koncept dizajn

Ove godine, više nego ikada prije su popularni koncepti iUređaja. Već smo pisali o četiri takva koncepta i ranije. Danas vam donosimo još jedan iPhone 5 nano koncept iUređaj ali ovaj je malo drugačiji od drugih.

Pogledajte i ostale iPhone 5 koncepte sortirane od najboljeg do najgoreg po mom mišljenju,  pa odlušite i sami koji je vama najbolji. Koncept 1, koncept 2, koncept 3 i koncept 4.

Dizajner ovog koncepta Zeki Ozek je ubacio i različite nove funkcije koje još uvijek ne postoje na iPhoneu. Fukcije, kao na primjer korištenje vaših otisaka prstiju za pokretanje različitih funkcija na telefonu, plaćanje NFC računa putem otiska prsta, otključavanje uređaja, otvaranje raznih aplikacija sa različitim prstima. Naprimjer, palac vam otvara SMS App a kažiprst poštu, i slično. Uređaj bi bio 23% manji od iPhone-a 4 te bi također imao digitalni “Scroll Wheel” sa kojim bi mogli micati stranice texta u Safariju gore ili dole. Dugmad za “volume” bi se mogla koristiti za igranje igara na iPhone-u.

Ja osobno mislim da ovo čudo odlično izgleda, mada moja cura misli da je ogavan. Kada bi Apple izbacio nešto ovako, ne bih ni dvaput razmislio da ga kupim. Bilo bi odlično kada nitko ne bi mogao otključati moj telefon osim mene.

No pogledajte ostatak slika pa nam i sami recite što mislite? Za ili Protiv?

Novi dizajn je 23% manji od iPhonea 4.

Spojite iPhone putem bluetooth tehnologije sa vasim iPod nano satom, te kontrolirajte određene funkcije. (Dobro za sportaše.)

Otključajte telefon pomoću vašeg otiska prsta. Dotaknite ekran sa četiri prsta da otvorite multitasking.

Pozadina telefona ima digitalni “scroll wheel” koji se može koristiti za micanje Safari internet stranica gore ili dole

Korištenje “volume” dugmadi za igranje igrica.

 • Darko_Omizio

  I nije mi nesto posebno… Nesvidja mi se jer je manji i izgleda sve dosta zbijeno… :-/ A i nema tipku za paljenje ni volume i silenc tipke… Ja ipak protiv sorry… :-/

 • Lovro Miljkovic27

  Ja sam za ovo je super. Jer to već izašlo u Apple prodajna mjesta?

  • Darko_Omizio

   Kao sto vidis pise KONCEPT sto znaci da su samo predvidjanja kako bih mogao izgledati… Tako da do izloska ćemo se nagledati najvjerojatnije jos ovakvih koncepata… ;)