Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 5 >>> Kako je iPhone 5 postao najbrži pametni telefon na tržištu
a6-main

Kako je iPhone 5 postao najbrži pametni telefon na tržištu

Danas još malo novosti o brzini iPhonea 5 koja je uistinu fantastična te iPhone 5 čini najbržim pametnim telefonom na tržištu.

iPhone 5 svoju brzinu može zahvaliti preformansi A6 čipa za koji već znamo da je dual core s tri grafičke jezgre klokiran na 1.05Ghz. Ili smo to bar do danas mislili.

Kao što smo vam već i objasnili nakon što je iFixit otvorio iPhone 5 dobili smo detalje o vrsti i brzini čipa.

Nakon toga urađeni su originalni benchmark testovi protiv Galaxy S3 i drugih telefona koje možete vidjeti ovdje.

Galaxy S3 vs. iPhone 5 Benchmark

Ali ovaj tjedan Geekbench benchmark aplikacija je dobila update za iPhone 5 te sada puno bolje može pratiti preformansu novog čipa.

Što je novo? A6 chip se može dinamički overclockat, što znači da sam sebi može spuštati ili povećavati brzinu clocka ovisno o potrebama.

iPhone 5 Dynamic clock do 1.3Ghz po jezgri

Chip je normalno klokiran na 1GHz, mada ide i do 1.3Ghz po jezgri ili čak niže do 550Mhz kao što možete vidjeti po ovim slikama.

Sve u svemu razlog zašto je tako mala baterija toliko efikasna na uređaju koji je duplo brži, dosta manji, te ima veći zaslon i LTE je upravo ovaj odličan power management sistem koji se uveliko razlikuje od običnih čipova koji se mogu naći na konkurentnim uređajima.

Još jedan plus za Apple a i vrijeme za druge da prestanu praviti zaslone od 5 inča zato što ne mogu napraviti dovoljno efikasne baterije, već da počnu razmišljati o power managementu.

Planirate li kupiti iPhone 5 kada dođe u HR?

 • Zasto je ikona od omizio mutna kad je stavim na dodaj na pocetni zaslon?

  • Pricekaj dok se skine cjeli fajl? iPhone 4, 4S i 5 nije mutna. Koji uredjaj imas da testiram?

  • Berka

   na iDeviceu scrollaj skroz dolje, te iskljuci mobile temu, pa tek onda dodaj ikonu u pocetni zaslon, tako ce ikona izgledat bas kao i blog :)

  • Fixed. Vise nije.

 • iphone 4 ios 6.0,mislim mutna onako nize rezolucije je ikona od postavke,ma i nebitno nego eto prije mi je bila ona lijepa bijela

 • Dinko

  I meni je ikona koju sam dodao na pocetni zaslon mutna. A simbol ikone je identican ikoni postavke. Ali to je vec duže vrijeme. Prije je bila ona bolja.
  (Iphon 4s… Na iOs5 i iOs6)

 • Brick

  To vam je zato jer ste dodavali na pocetni zaslon sa mobilne verzije..prebacite u desktop verziju i onda dodajte na pocetni zaslon ;)

  • Nisam ni znao da se pokazuje pogresna ikona. Thanks. Fixed.