Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 5 >>> Rezultati i recenzije velikih novinarskih kuća su tu – iPhone 5 je “Monster” na koji smo čekali!
iphone-5-front

Rezultati i recenzije velikih novinarskih kuća su tu – iPhone 5 je “Monster” na koji smo čekali!

Iako mi u redakciji Omizio bloga, još uvijek čekamo novi iPhone 5, Apple je na svom eventu prošli petak najvećim američkim novinarskim kućama i blogovima podijelio besplatne iPhone 5 uređaje, kako bi ga dotični mogli testirati i isprobati na 5 dana, te nakon toga mogli napisati objektivnu recenziju.

Novinske kuće o kojima govorim nisu iPhone blogovi već neutralne agencije koje pišu o svim vrstama hardvera i softvera.

Rezultati i recenzije su tu i svi se slažu – iPhone 5 je najbolji telefon na tržištu. Točka.

Pošto sam jutros pročitao 20-ak dotičnih recenzija, ovdje ću vam izdvojiti i prevesti par takvih recenzija u slučaju da ne govorite engleski 100%. Ako razumijete engleski možete pogledati cijelu recenziju putem linkova koje ću ostaviti u postu. Uživajte:

Time Magazin

U slučaju da već niste zaključili, iPhone 5 je odličan pametan telefon. Zaboravite na negativce, čak i bez nekog novog tehnološkog predznanja, ovo je odličan upgrade naspram 4S. Za mnoge će sam LTE bit dovoljan razlog nadogradnje.

Kada se novi iPhone 5 usporedi s Galaxy SIII, dosadašnjim glavnim konkurentom, što se može zaključiti? To stvarno više nije komplicirano pitanje. Galaxy može više stvari ,ali iPhone sve svoje zadaće odrađuje bolje i glađe. Na kraju dana sve što iPhone 5 ne može da uradi izravno u iOS-u, možete naći u App-Storeu za koji dolar.

Na kraju sve dođe na malu odluku: želite li više funkcija i brži hardver na papiru ili uređaj koji uvijek radi kako treba, te vam daje samo ono što ćete koristiti. Zna se na koji način Apple razmišlja i što im je prioritet. iPhone 5 je najljepša umjetnička ekspresija njihovih prioriteta do danas.

Wall Street Journal:

Apple je uzeo već odličan uređaj i napravio ga još boljim. Korisnici koji žele ogroman zaslon i neke funkcije koje se baš i ne koriste imaju dovoljno drugih izbora osim iPhonea, za ostale je iPhone 5 odličan izbor.

Bloomberg

Rezultat je iPhone koji je kompaktan i lagan kao pero, ali zahvaljujući aluminijskim i staklenim materijalima koji se koriste u izgradnji, daje vam osjećaj čvrstoće i kvalitete. Odlično leži u ruci. Također dolazi s potpuno novim i promijenjenim slušalicama pod imenom „EarPods” koje su prve Apple slušalice koje mi nisu konstantno ispadale ili povrijedile uši.

CNET

iPhone 5 je iPhone koji smo željeli od 2010., uređaj koji ima nove dodatke poput većeg zaslona, brže 4G LTE konekcije te odličan tanki dizajn. Ovo je iPhone, Rebooted? Novi dizajn je prelijep na prvi pogled, a i pri držanju u ruci je stvarno teško pronaći  išta što nije poboljšano od iPhonea 4S. iPhone 5 je u isto vrijeme nešto potpuno novo, ali i nešto potpuno poznato. 

Britanski Telegraph

iPhone 5 je odličan telefon napravljen još boljim. Brz, lagan i s najvećim virtualnim dućanom za bilo koji uređaj. Ovo je također najljepši i najkvalitetniji pametni telefon ikada napravljen.

SlashGear

Konkurencija između mobilnih platformi pomiče industriju i inovaciju naprijed. Nažalost, to se često može izraziti s pretjerivanjem te natrpavanjem funkcija koje nitko ne koristi, tek toliko da bi bile na papiru. Momentalno, iPhone 5 je najbolji balans između svakodnevne upotrebe i performanse, s funkcijama koje su pametne i intuitivne. To je prostor u kojem je Apple bolji od drugih te razlog zašto je iPhone 5 najbolji pametni telefon na tržištu.

USA Today

Ljudi su uvijek imali ogromna očekivanja za iPhone 5, pogotovo otkako je konkurencija porasla od stane drugih platformi. S dodatkom većeg zaslona, bržeg 4G LTE i prelijepog dizajna Apple je definitivno zadovoljio sva očekivanja. 

Daring Fireball:

Pitanje na koje svi koji još uvijek nisu naručili iPhone 5 žele odgovor jest: Da li da kupim novi iPhone? Odgovor je jednostavan, ako si ga možete priuštiti onda definitivno-DA.

Naravno ovo su samo neke od recenzija za novi iPhone 5, te sam siguran da možete pronaći recenziju na svojoj omiljenoj stranici, ali jedno je istina između svih, a to je da je iPhone 5 odličan telefon i vrijedan nadogradnje ako ste na iPhone-u 4 ili starijem uređaju.

 • GlenStelko

  Evo bas mi je bilo zadvoljstvo ovo procitat yeaaahhh !!!!

 • Guest134

  ok članak. PREPUN gramatičkih grešaka!!!

  • Sorry. :(. Trazimo nove editore. Javi nam ako znas nekoga tko bi volio pomoci.

 • stipeculo

  Ovo je vrh! Imam 4S i cekam 5 :)

 • Chuckie

  Omare, piši članak da iOS6 oficijelno fercera, već sam ga nabacio OTA, evo vidim i u iTunesu je dostupan. :D

  • Vec pisem :). Ima toliko updejta trebace mi pet sati. Vec sam postao na Fejsu da je iOS 6 spreman.

 • Kris

  Plaćeni oglasi , nema šta !

 • Dean

  Naravno apple ubacio malo love svima da napišu pokoju lijepu riječ o iphoneu 5 koji je obični iphone 4s s većim ekranom