Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 5 >>> Sve zalihe iPhonea 5 na Apple.com prodane u roku od sat i pol – Update
sold-out

Sve zalihe iPhonea 5 na Apple.com prodane u roku od sat i pol – Update

Jutros u 3 AM po istočno – američkom vremenu, u 9 Am po našem vremenu su započele pred narudžbe za iPhone 5. Iako se ove godine Apple spremio da proda, po nekim analitičarima i do 10 milijuna primjeraka prvog tjedna (tri puta više), sve zalihe od 2 milijuna primjeraka iPhone 5 za prvi dan su prodane u rekordnom roku od sat i pol. Znači između 3am i 4:30am.

Apple.com te i web stranice od američkih mreža kao AT&T i Verizon, sada pokazuju da će se uređaj slati dva do tri tjedna kasnije. Znači početkom listopada. Još uvijek ga možete naručiti, ali morate pričekati par tjedana dok ga naprave.

Naravno, još uvijek se ne zna koliko primjeraka se već danas prodalo, ali sudeći po gore navedenoj informaciji, iPhone bi ponovo mogao postati najprodavaniji elektronski uređaj na svijetu. UPDATE: Prodano 2 milijuna primjeraka u sat i pol.

Na sreću, Omizio team je uspio “maznuti” jednu narudžbu u ranim jutarnjim satima, nakon više od 55 minuta frustracije i osvježivanja stranice, tako da sljedeći tjedan možete očekivati unboxing video, a i prve dojmove o novom iPhonu 5.

Zanima li vas kada bi i sami mogli staviti ruke na novi iPhone, na našim prostorima šuška se da iPhone 5, dolazi krajem listopada, početkom studenog, te da će se zamjena s micro na nano SIM karticu vršiti besplatno.

Također čujemo da bi iPhone 5, u Hrvatskoj trebao imati potpunu LTE podršku do kraja godine.

Planirate li ga kupiti? Koji vam se više sviđa? Jeste li začuđeni s ovim brojevima?

 • Vele

  “iPhone pet dolazi krajem Studenom pocetkom Listopada”??

  • Oh dobar catch. Fixed.

  • dbertovi

   :-))))

 • hackbear

  kako bi ja mogao sebi narućit iphone??

  • Za sada nikako. Nakon 21.9 bi trebao moci preko Apple.com Jos cemo vidjeti.

 • Bush

  Iphone 5 je u rukama… Yea

  Prema dostupnim info iz HT i Vipa u Hr se mogu ocekivat tek za Bozic…

  • Imas li kakav link za tu informaciju pa da postamo? Tks.

 • mio

  zanima me da lis e iphone5 može kupiti preko app.store a da nije nužno kodiran na niti jednog operateratj. da ga mogu kupiti u slobodnoj prodaji, da li je to možda ona opcija “Apple retail Store” ??

  • mislim da ne.. i ako da, platit ćeš carinu (mada možeš tražiti tax free – povrat poreza, carina je oko 14-17 posto ovisi za šta a porez u americi je tu negdje kao naš 25 posto, pa i ako platiš carinu i odbiš porez, isplati se).. jedino je pitanje, šalju li ga oni u hrvatsku.. i pazi, poštarina košta (free shipping ti je u americi, usa..

  • Za sada ne. Ali ce se moci prije kada iPhone izadjeu u prodaju 21.9. Samo pazi da kupis pravi model. Sada postoje 3 modela tako da radi po cijelom svijetu. Jos nisam siguran koji od tri ce raditi na nasem trzistu. Jos uvjek istrazujem.

 • Ivan

  Možete mi reći di se može naručiti iPhone 5 i da li bi radio na našoj mreži bez dekodiranja itd.

  • Jos uvjek ne ali trebalo bi moci do 21.9 kada izadje u prodaju.