Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apple >>> Glasine: iPhone 5 bi mogao imati aluminijsko kućište?
iPhone-5_main

Glasine: iPhone 5 bi mogao imati aluminijsko kućište?

Taiwanski Economic Daily News magazin je danas objavio još glasina o novom iPhone-u 5. Prema njihovim navodima, Apple je odlučio da izbaci stakleni okvir korišten u iPhoneu 4  iz novog dizajna za iPhone. Odluka se, navodno, opravdava problemima sa antenom i povećanom broju aparata koji su pretrpjeli fizička oštećenja, konkretno – lomovi zadnjeg stakla.  Novi okvir će, prema tim navodima, biti načinjen od istog materijala kao i iPod Touch, MacBook i ostali aluminijski Appleovi proizvodi. Prema T.E.D. , aluminijski okvir je čvršći, otporniji na ogrebotine, a pri tome je također odlično kućište za novu iPhone 5 antenu koja bi trebala biti dio Apple loga na pozadini uređaja.

Prema objavama, ove glasine dolaze iz pouzdanh izvora, tačnije, od kineskog proizvođača koji je već počeo rad na pozadini za iPhone 5.  Budući da je iPhone 4 imao problema sa antenom, ne bi bilo čudno da Apple promijeni način implementacije i samo mjesto gdje stoji antena. Također znamo da je Apple patentirao logo kao mjesto za antenu pred kraj 2010. godine.

Osobno mislim da Apple neće predstaviti iPhone 5 koji će izgledati kao iPod Touch koji je izišao prije više od godinu dana. Economic Daily News je i prije pokretao ovakve glasine koje se nikada nisu ostvarile. Ja im ne vjerujem, a vi?

Via GadgetsDNA

  • Ja ne vjerujem nikome ;). Sad ozbiljno. Uopće ne razumijem ovu foru s dva stakla na iPhoneu 4 . Meni je to bez veze. Logično je da to mijenjaju.

    • Anonymous

      Svake godine se pojavi toliko glasina da se ne zna kojoj više vjerovati. Najčešće su tačnije one koje se pojave eventualno jedan mjesec prije izlaska novog iPhone-a pa je još rano govoriti.
      Iako je aluminij izdržljiviji i on se da lako ogrebati, pogotovo ako je sjajna površina a ne matirana, ovo će potvrditi svako ko je imao iPhone 2G u rukama ( iako je kod njega matirani aluminij nazad opet se grebe, jedino je otporniji na udarce, što je logično ).