Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 5C >>> iPhone 5c sada je dostupan i kao model sa 8GB memorije
iphone_5c

iPhone 5c sada je dostupan i kao model sa 8GB memorije

Nakon što su glasine o iPhoneu 5c 8GB kolale nekoliko dana blogosferom, rano jutros je Britanski operater O2 taj model uvrstio u svoju ponudu. iPhone 5c 8GB se tokom prijepodneva ukazao i u nekoliko Appleovih online dućana širom Europe.

Pored toga što ima upola manju količinu interne memorije, iPhone 5c 8GB se ni po čemu drugom ne razlikuje od modela koji je predstavljen prošle jeseni. I dalje ga pokreće Appleov A6 čip, tu je i kamera sa 8MP kao i Retina zaslon od 4″.

8gb-iphone-5c

Britanski O2 ovaj model nudi po cijeni od £50 uz potpisivanje ugovora. Cijena fabrički otključanog modela iznosi £429, što je £40 jeftinije od modela sa 16GB memorije. Očekuje se da će se ovaj model uskoro pojaviti i u drugim zemljama.

Unatoč agresivnoj reklamnoj kampanji koju je Apple pokrenuo za iPhone 5c prije nekoliko dana, ovaj model se i dalje ne pokazuje kao naročit uspjeh obzirom da se većina kupaca u zapadnom svijetu odlučuje za top model iPhone 5s. Da li će iPhone 5c 8GB bar marginalno povećati prodajne brojke ovog modela, te da li će u ponudi zamijeniti iPhone 4s, ostaje da vidimo.

  • Maki

    Bezveze … Politika Apple-a je postala odvratna, davanje na kašičicu… Kao nešto ti daju jeftinije, a u stvari ti skinu na opremljenosti i dodje ti na isto? Ne kontam ih nikako????