Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 5S >>> Ovaj trik pomoći će Touch ID senzoru da brže prepozna prst
touch_id

Ovaj trik pomoći će Touch ID senzoru da brže prepozna prst

Ovogodišnji iPhone 5s dobio je više poboljšanja nego i jedan “s” model u prošlosti. Zaboravimo li vizuelni identitet koji dijeli s prošlogodišnjim modelom, te novu zlatnu boju za kojom je podivljalo dosta kupaca, bitno je pomenuti i novi A7 čip sa M7 koprocesorom, dodatno nabrijanu kameru te nezaobilazni Touch ID senzor koji je (sasvim sigurno) većini prva asocijacija na ovaj smartphone.

Zahvaljujući jednom svom dobrom prijatelju, i velikom štovatelju jabučastih prozivoda, nedavno sam imao priliku poigrati se sa ovogodišnjim Apple top modelom i njegovim senzorom. Iako sam po prirodi skeptičan ubrzo sam shvatio da Touch ID radi brže i preciznije no što sam očekivao.

Ipak, to nije iskustvo koje su svi imali te, kao i svaka nova tehnologija, i Touch ID ima dječijih bolesti. Neki se žale kako uređaju treba prilično dugo vremena da očita otisak prsta, ali srećom i za to postoji trik. Ideja je jednostavna ali je se prva (barem javno) dosjetila ekipa sa bloga The Huffington Post.

Trik leži u tome što vam iPhone 5s dozvoljava da za uporabu Touch ID skenirate pet različitih prstiju. Ako, poput većine, taj gumb koristite pomoću palca, onda kroz cijeli proces skeniranja možete proći palcem pet puta, umjesto sa pet različitih prstiju. Na taj način ćete dramatično poboljšati količinu podataka koje senzor ima o otisku vašeg palca što bi, u konačnici, trebalo i pomoći bržem i efikasnijem korištenju Touch ID senzora.

Probajte pa nam javite ima li promjena.

 • đuro

  Jeli ima na petici da radi nešto bez problema ?? A i OS svaki tjedan izbacujete neke zakrpe, jeste razmišljali da nađete nekog tko se kuži malo više ??

  • Ivo!

   Ovo sto si napisao je neki vic???!!!

  • Pejo

   Ima. Meni sve radi bez problema i to na “staroj”petici, od prije godinu i pol.