Friday, 30 October, 2020
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 6 >>> iPhone 6 iSight kamera je bolja no ikad
iPhone-6-iSight-camera

iPhone 6 iSight kamera je bolja no ikad

Oni koji su očekivali da će Apple iPhone 6 kameru zadržati na 8MP nisu se prevarili. Naravno, megapikseli su važni ali ne u takvoj mjeri koliko obični korisnici misle. Appleovci već godinama unaprijeđuju kamere svojih iPhonea tako da bi mogle biti u vrhu ponude. Tokom godine, iPhone 5s je prominentno korišten od strane više profesionalnih fotografa za izradu foto reportaža i video uradaka, a kamera njegovog nasljednika bolja je no ikad!

Rečeno brojkama, iPhone 6 kamera dolazi sa 1,5u piksela i f/2.2 otvorom blende. Tu je i potpuno novi senzor za koji Apple kaže da koristi “focus pixels” tehnologiju koja bi u konačnici trebala dramatično skratiti vremena potrebna za autofokusiranje, a ne treba zaboraviti ni na True Tone blic sa novom tehnologijom. U Appleu se ponose činjenicom da će ove nove tehnologije omogućiti brže prepoznavanje lica, kao i osmijeha, treptanja. Razlika između iPhonea 6 i iPhonea 6 Plus je u stabilizaciji slike. Dok manji brati koristi digitalnu inačicu, 5,5″ model dolazi sa optičkom stabilizacijom slike te se njegova leća pomjera kako bi kompenzirala drhtave ruke.

Što se tiče snimanja videa, tu nema posebnih iznenađenja. Kamere oba iPhone 6 modela u mogućnosti su da snimaju 1080p video na 30 ili 60fps, ili slow motion video na 240fps. Tu je i opcija stabilizacije prilikom snimanja videa, a u Appleu nisu zaboravili napomenuti kako je i prednja FaceTime kamera unaprijeđena kako bi mogli okidati još bolje selfie-je. Pročitajte i o drugim detaljima koji su obilježili jučerašnji Apple event: