Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 6 >>> iPhone 6 koncept inspiriran iPodom nano
iPhone6-001

iPhone 6 koncept inspiriran iPodom nano

Ako ste mislili da Apple nije radio na iPhoneu 5S/6 još i prije nego je iPhone 5 predstavljen, onda ste se prevarili. Jabučasta tvrtka malo toga prepušta slučaju tako da se njihovi proizvodi razvijaju kroz duža vremenska razdoblja. Mnogi dizajneri pokušavaju ponuditi svoju viziju budućih iUređaja (ili čak pogoditi što više detalja tog dizajna). Jedan od njih je i Talijan Federico Ciccarese, a njegov iPhone konept sa zakrivljenim zaslonom smo vam predstavili ranije.

Inspiraciju za ovaj koncept Federico je potražio u posljednjoj generaciji iPoda nano. Uređaj je zamišljen sa kućištem izrađenim od aluminija te sa zaslonom koji zauzima gotovo cijelu prednju stranu. Primjetno je da ispod zaslona nedostaje Home gumb a glasine o tome cirkuliraju blogosferom već godinama. Iako se minimalističkoj estetici ovog koncepta nema što prigovoriti ne mogu se otarasiti dojma da gledam u Nokiau Lumia 800 sa aluminijskim kućištem a krivnja za to leži u činjenici da sam iPod nano izgleda kao umanjena 800ica.

Software se čini zanimljivijim od same vanjštine te djeluje kao kombinacija OS X i iOSa. Sam Ciccarese ovaj hibrid naziva iOSX a u oči upadaju dosta veće ikone i dizajn docka koji više “vuče” na OS X nego na iOS. Iako sam siguran da iOS 7 neće imati sličnosti sa ovom idejom, ona ipak zaslužuje pohvale za originalnost. U nastavku možete pogledati i video. Kako vam se dopada ovaj koncept?

 • Izgleda slicno kao Nokia Lumia 920 samo bez ludih boja. I like!

  • Kile_Omizio

   Dobar je, samo još da ne liči na Nokiu :D

 • frute

  malo je debel

 • tCloud Presents

  jebeno izgleda :D

 • Kile_Omizio

  To je to, iPod inspiriran Nokiom, Nokia inspirirana iPodom i tako u krug :)

 • Nokia. Korak u nazad. Iphone 4 je izgledao kao skupi sat, a ovo liči na tranzistor.

 • Maki

  Bzv

 • Malik

  Kako je ruzan, odvratno! Nadam se da nece biti ovakav, joj pa jos nije ni 5s izasao evo vec 6-ca, iphone 4 i 4s ce biti stari mobiteli, kako ovo brzo izlazi….