Monday, 26 October, 2020
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 6 >>> iPhone 6 Plus – Opcija Reachability i landscape način rada (Update)
iPhone-6-landscape-view-2

iPhone 6 Plus – Opcija Reachability i landscape način rada (Update)

UPDATE:
U svoj silini informacija promaklo nam je da oba iPhone 6 modela imaju opciju Reachability koja se pali dodirivanjem Touch ID senzora dva puta, a ne dvostrukim klikom na Home gumb. 

Apple se uvijek ponosio činjenicom kako se njihov iPhone može bez problema koristiti jednom rukom. Vremena su ipak utjecala na njihovu odluku da iPhone konačno dobije zaslone veće od 4″ što je pozdravljeno od strane većine korisnika. Tu se postavlja pitanje što se dešava sa poznatom premisom upravljanja uređaja jednom rukom?

iPhone 6 Plus sa svojim zaslonom od 5,5″ nije malen čak ni po standardima mnogih Android uređaja. Za razliku od srodnika koji ne nosi riječ “Plus” u nazivu, ovaj model će imati dvije ekskluzivne opcije. Prva je landscape mogućnost rada, dakle sa horizontalno okrenutim uređajem po dužoj strani. Ovo će funkcionirati ne samo na Home Screenu kada će se sve ikone rotirati kao na iPadu, nego i u brojnim aplikacijama koje će podržavati landscape mode.

Iza opcije Reachability krije se način rada koji olakšava korištenje uređaja samo jednom rukom. Pritiskom dva puta na Home gumb cijeli će zaslon, takoreći, skliznuti na dole kako bi palcem mogli dodirnuti i najudaljenije elemente korisničkog sučelja. Možda u ovom trenutku zvuči malo apstraktno, te će baš iz toga razloga biti zanimljivo vidjeti kako će ta opcija funkcionirati u svakodnevnoj uporabi.

Pročitajte i ostale detalje o svim novotarijama sa sinoćnjeg Apple eventa:

 • Marko

  i iPhone 6 ima opciju Reachability !!!

 • demba

  a nitko ne spominje sta se u toj situaciji događa s multitaskingom za kojeg je do sada bio rezerviran HB double tap :/

  • Marko

   Double click je i dalje multitasking, a double tap je reachability