Tuesday, 27 October, 2020
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 6 >>> iPhone 6 Plus: Sve što trebate znati
iphone 6-plus-1

iPhone 6 Plus: Sve što trebate znati

Glasine su još jednom bile u pravu. Pored iPhone 6 modela sa 4,7″ zaslonom, Apple nas je počastio i iPhone 6 Plus modelom sa 5,5″ zaslonom. Prvi phablet u povijesti iPhonea, najveći iPhone ikada, imat će zadaću da preuzme kupce već etabliranoj konkurenciji kao što je Samsung Galaxy Note (koji je ovih dana dobio svoju četvrtu inkarnaciju). Apple je konačno priznao da postoje ljudi koji zaista cijene, i kojima trebaju veći zasloni.

Dizajn i zaslon

iphone 6-plus-2

Iako je iPhone 6 Plus ogroman telefon u očima vlasnika dosadašnjih modela, i dalje se bez dvojbe može reći da je to jedan iPhone. Dizajnerski jezik koji je Apple gradio i dorađivao, evoluirao godinama i dalje je prisutan. Kao i “obični” iPhone 6, i ovaj plus model ima zaobljene ivice. iPhone 6 Plus ima zaslon rezolucije 1920×1080 piksela, što ga čini i prvim iPhoneom koji ima Full HD zaslon. Sav taj novi prostor moći će se iskoristiti promišljeno, dijeljenjem zaslona kako na Home Screenu, tako i u aplikacijama, vertikalno ili horizontalno. iPhone 6 Plus tanak je samo 7,1 mm! Podsjetimo se da su iPhone 5 i 5s bili “debeli” 7,6mm.

Tehničke pojedinosti

iphone 6-plus-camera

Poput svog manjeg brata, iPhone 6 Plus dobija novi Apple A8 64-bitni čip. 13% je manji od Apple A7 čipa od kojeg je i značajno brži, čak do 50% kad je grafika u pitanju. Ne izostaje ni M8 koprocesor, novi LTE i WiFi modemi.

iSight kamera sa 8MP bolja je no ikad zahvaljujući poboljšanom auto focusu koji obećava brže okidanje čak i u situacijama o kojima je osvjetljenje lošije, a tu je i očekivana optička stabilizacija slike koju će znati cijeniti svi oni kojima su najbolje fotke propale zbog nemirnih ruku.

Ostale informacije i cijena

ApplePay je jedna od glavnih novotarija ove večeri a taj servis će iskoristiti i iPhone 6 Plus. Očekivano, ovaj model je i skuplji od onog sa 4,7″ zaslonom. Cijene će se u SAD-u kretati od 299$ za model sa 16GB interne memorije, 399$ za 64GB model sve do 499$ za 128GB model. I Plus model će u ruke prvih sretnika “preko bare” doći 19. rujna.

Kako vam se dopada iPhone 6 Plus sa velikim 5,5″ zaslonom? Previše ili taman?

Sve o novom iPhone 6 modelu sa 4,7″ zaslonom pročitajte ovdje.

 

  • dejan

    iphone plus, moze koliko toliko proci, onima koima odgovara veliki ekran, dok je iphone 4.7 sa specifikacijama na razini samsunga s3-ke.., dok je iphone nekada probijao granice velicineekrana, rezolucije, rama, procesora, kamere, vec godinama uveliko zaostaje za konkurencijom…, nekako nije vise sto je bio…

    • kokoko

      na razini s3?O čemu ti pričas?LOL