Friday, 30 October, 2020
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 6 >>> iPhone 6 obara sve prodajne rekorde
iphone-6-main

iPhone 6 obara sve prodajne rekorde

Kao što vjerovatno već i znate Apple je u prošli petak počeo prodaju novih iPhona 6 i 6 Plus modela preko svog web dućana u Americi. Osim Apple.com, Američki operateri kao AT&T, Varizon, T-Mobile i Sprint su također prodavali iPhone putem svojih stranica. AT&T je sljedeći dan izjavio da su iPhone 6 i 6 Plus, rasprodani u duplo više promjeraka od iPhonea 5s i 5C prošle godine, te da se dostavke putem online naručivanja sada očekuju tek u Lisopadu.

Apple je jutros u presici  na svojoj stranici obavjestio korisnike da su iPhone 6 modeli postavili novi prodajni rekord te prevazišli sva očekivanja. Već u prvih 24 sata oba modela su se prodala u više od 4 milijuna primjeraka.

Ova brojka je duplo veća od iPhonea 5 koji je također bio u predprodaji putem web stranice, sedam dana prije nego što je iPhone bio dostupan u radnjama. S druge strane iPhone 5s i 5c su prvi vikend (tri dana) prodali 9 milijuna primjeraka.

Apple također naglašava da su Apple dućani te i radnje operatera puni novih iPhonea te da očekuje odlične rezultate ovaj vikend. Službena prodaja započinje u petak 19-og u 08:00 po lokalnom vremenu.

Osim u Americi, iPhone 6 u petak ide u prodaju i u  Australiji, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Hong Kongu, Japanu, Puerto Ricu, Singaporu i Velikoj Britaniji a 26-og ovog mjeseca u još 20 drugih zemalja. Nažalost Hrvatska nije na toj listi ovaj put, mada je Mr. Cook rekao da planira dostaviti iPhonea 6 u 120 zemalja svijeta prije kraja godine, tako da možete početi skupljati novce za božićni poklon.

Nama na Omizio blugu se posrećilo, pa smo se dočepali iPhonea 6 putem Apple.com, koji bi nam treabo doći u šape u Petak u toku dana. Ako već niste, pretplatite nam se na YouTube kanal gdje ćemo objaviti unboxing i naše prve dojmove.