Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 6 >>> Ovako bi mogao izgledati iPhone 6
iphone-6

Ovako bi mogao izgledati iPhone 6

iPhone koncepti su ove godine postali popularni kao infografike prošle. Skoro svaki tjedan izađe neki novi, i dok su mnogi maštoviti, u većini slučajeva nemaju nikakve veze sa Apple dizajnerskim jezikom te niti ne izgledaju kao Apple uređaj.

Međutim za razliku od prije, ovaj put vam predstavljamo pravu poslasticu. Dizajner Arthur Reis je napravio koncept iPhonea 6 koji bi jedan dan stvarno mogao postati stvarnost. Zašto? Zato što novi koncept posuđuje dizaj od iPada mini te izgleda predivno.

S obzirom da je veliki iPad Air pretvoren u iPad mini, te izgleda veoma slično, zašto nebi i iPhone 6. Na kraju krajeva dizajn je pusta perfekcija kao što sam to objasnio u svojoj iPad mini s retina zaslonom recenziji.

iphone-6-bottom

Arthur je zamislo da novi iPhone ima 4.4″ HD zaslon narpravljen od Safira, koji se do sada samo koristio kao staklo za zaštitu leće na kameri, te za zaštitu čitača otisaka prstiju na iPhoneu 5s. Safir je materijal koji je jači i od Gorilla stakla tako da ovaj kocept možda nije ni daleko od realnosti s obzirom da smo čuli mnoge glasine o većem zaslon, te da je Apple kupio fabriku koja će se koncentrirati ekskluzivno na fabrikaciju safira. Neki kažu Safir, će se koristiti za nadolazeći iWatch, a neki za iPhone zaslon što bi ga učinilo skoro ne uništivim.

Tu je 12 Mgpx kamera s boljim senzorom koji dozvoljava 1080p HD slow motion što bi bila normalna progresija ove kamere te 5 Mgpx prednja kamera. Naravno sve u tanjem i lakšem ruhu.

No pogledajte i sami. Ja bih osobno bio prvi u redu za našto ovakvo. Što vi mislite?

 • Bla bla

  Ovo stvarno dobro izgleda…Petica mi nije “legla” pa nesto u ovom stilu bi bilo ugodno iznenađenje, a i 4.4″ je sasvim dovoljno za display, uzasavam se onih cigli od 5″ i vise

  • montag

   Imam doma nešto slično, ali je veće od 4.4 i piše Miele :)

 • Pejo

  Ovo je jedini koncept od svih ikada iPhone koncepta pogledanih za koji mogu reci da je odličan i da bi ovakav iPhone volio vidjeti.

 • Aki

  Odličan koncept, ali ovo neuništivi iPhone sa safirnim staklom je glupost prije nego što napišete informirajte se safir je otporni na grebanje tj jedino se moze izgrebat safirom dijamantom i jos par stvari ,a lošije podnosi padove tj lakše puca nego gorrila glass

 • Pejo

  I da, ovaj koncept ima jednu VELIKU grešku, a to je da nema antena, odnosno plastičnog dijelia za antene, kao što i nije podjelejn aluminij za antene GSM, antene WiFi, itd.
  iPod touch su već godinama aluminijski i Apple je sigurno već to imao u mislim, ali je to nemoguće izvesti, jer treba negdje biti plastika, radi antena.
  Prednji dio će najvjerojatnije i izgledati tako, ali stražnji nema šanse.

 • Amigo

  Imam Android odnosno Sony-ev mobilni,ali ako sledeći iphone bude ovakav biću u velikoj dilemi.Samo očekujem veći ekran bolji je pregled i bolji za igranje igara,gledanje videa i slika i td.