Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 6 >>> Sharp prikazuje svoj novi IGZO display koji bi se trebao naći na iPhoneu 5S
igzo-main

Sharp prikazuje svoj novi IGZO display koji bi se trebao naći na iPhoneu 5S

Kao što znate, nakon što ih je Samsung pokrao, izdao i prevario, Apple se počeo polako ali sigurno odmicati od svog (ne)prijatelja Samsunga te je počeo tražiti druge Azijske kompanije koje bi mogle proizvoditi sve od memorije do zaslona za nove Apple uređaje. Jedna od tih kompanija o kojoj se šuška već duže vrijeme je Sharp.

Već 2011 smo čuli da Apple ozbiljno gleda u Sharpovu display tehnologiju pod imenom IGZO (indium, gallium, zinc oxide) mada u to vrijeme nije bilo previše detalja o samim prednostima ove tehnologije.

Prije samog dosadnog CES showa,  Sharp je napravio odličan demo za IGZO zaslone te po prvi put pokazao njihovu viziju budućnosti.

Kao što možete vidjeti iz videa, novi zasloni bi trebali biti isto tanki kao iPhone 5 in-cell display tehnologija ali u isto vrijeme imati još preciznije boje, bolju osjetljivost za dodir a što je najvažnije koristiti čak do 90% manje baterije.

S obzirom da je zaslon najveći potrošač baterije na iPhoneu ovo bi mogli biti odlična novosti za sve one kojima iPhone baterija nije dovoljna.

Prema Sharpu IGZO tehnologija donosi:

  • Super high-resolution zaslon s manjim tranzistorima od sadašnjih LCD zaslona te do dva puta većom razlučivosti od sadašnjih 1080p LCD zaslona.
  • Ultra-low potrošnju baterije koja je moguća iz razloga sto IGZO tehnologija može prikazati sliku na zaslonu čak i bez korištenja baterije. Drugim riječima, ako ne pomičete zaslon te se na njemu ništa ne mijenja IGZO tech vam i dalje pokazuje sliku. IGZO koristi bateriju samo kada mijenjate stanje slike kao sto je prikazano na slici ispod.

power-consumption

  • High Prefformance Touch osjetljivost zaslona naspram sadašnjim LCD zaslonima koja će omogućiti još precizniji rad zaslona te još više mogućnosti.

Sve to zvuči a izgleda odlično, samo je pitanje hoće li Sharp biti spreman za stotine milijuna narudzbi koje su potrebne za Apple mobilne uređaje te hoće li taj tech u stvarnosti raditi tako dobro.

Što vi mislite?

  • Citoo

    Strava,Ovo je Future.

  • Glen

    E ovo bi vec mogla biti prava “killer app” :)))