Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 6S >>> Apple je autorizirao besplatnu zamjenu baterije kod nekih iPhone 6s uređaja
iphone 6s

Apple je autorizirao besplatnu zamjenu baterije kod nekih iPhone 6s uređaja

Apple je u ponedeljak 21.11.2016 započeo besplatnu zamjenu baterija na “malom broju” iPhonea 6s modela koji su se sami od sebe počeli gasiti. Radi se o uređajima koji su napravljeni između devetog i destog mjeseca 2015.

Prema izjavama Applea ako imate ovakav problem, gdje vam se uređaj sam od sebe ugasi bez razloga, stvar je do defektne baterije koja se treba zamjeniti.

Apple navodi da se besplana popravka može uraditi u Apple trgovinama ili Autoriziranim centrima za popravku i da ovo nije problem sa sigurnošću uređaja te da iPhone možete nastaviti koristiti ako nemate ovaj problem. Drugim riječima neće vam eksplodirati.

Sami operatori od kojih ste možda kupili uređaj neće biti dio ove popravke tako da nemate potrebe da ih zovete.

Da bi se popravka autorizirala trebate se javiti svom lokalnom Autoriziranom Centru, koji će onda provjeriti ako je vaš IMEI jedan od uređaja koji je zahvaćen ovim problemom.

iPhone popravka baterije

Kao što rekoh veoma mali broj uređaja je zahvaćen tako ako niste vidjeli ovaj problem na svom uređaju ne morate brinuti. Ako mislite da je vaš iPhone bio pogođen ovim problemom, a već ste zamjenili bateriju, obratite se Appleovoj podršci kako bi dobili povrat novca.

UPDATE: Sada možete provjertiti online ako vam je uređaj kvalificiran za besplantu promjenu baterije ovdje. Ako je vaš uređaj jedan od onih koji su zahvaćeni ovim problemom, uradite sljedeće:
Nakon što autorizirani centar potvrdi da je vaš uređaj jedan od tih s problemom trebate uraditi sljedeće.

Takođe je naglašeno da ako je zaslon slomljen da se taj problem treba sanirati prije nego što je baterija popravljena, zato što se zaslon mora skinuti da bi se došlo do baterije, što nije besplatno.
Ovdje možete naći orginalnu presicu sa više informacija, uključujući link ka Autoriziranim Centrima za popravku. U Hrvatskoj su to sljedeći centri u Zagrebu.

Autorizirani centri za popravku

Pitanja?

Ako imate pitanje javite nam se u komentima. Mi još nismo ništa službeno čuli od naših popravnih službi. Ako radite za jednu, ili imate više informacija slobodno se javite u komentima kako bi pomogli i drugima.

  • Mario

    Kupio sam u T comu IPhone 6s! Da li priliko zamjene baterije trebam predočiti garancije i račun ili je dovoljno samo ga donijeti? Budući da nisam iz ZG, molim za sugestiju gdje mogu u kojem servisu najoperativnije riješiti problem ili kakva je procedura ?

    Hvala