Saturday, 23 October, 2021
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 6S >>> iPhone 6s Plus vs Galaxy S7 Edge – Koji je brži?
Galaxy-s7-edge-vs-iPhone-6s-Plus-header

iPhone 6s Plus vs Galaxy S7 Edge – Koji je brži?

Svaki put kada se na tržištu pametnih telefona pojavi novi “kralj” znamo da nas očekuju uporedni testovi sa konkurencijom. Do sada ste već čuli kako je Samsung predstavio svoje ovogodišnje uzdanice – Galaxy S7 i S7 Edge. Prvi primjerci već stižu u ruke kupaca a jedan od poznatijih YouTubera – Jerome Ortega odlučio je (po mnogima zanimljiviji) S7 Edge uporediti sa prošlogodišnjim zvijezdama: iPhone 6s Plus, Nexus 6P i Moto X Pure.

Ortega se i ovdje potrudio organizovati test brzine po nekim svakodnevnim kriterijima korištenja. Svi telefoni su resetovani na fabričke postavke, bez SIM kartica a instalirane su samo one aplikacije koje su relevantne za test. Pobjedu je, na radost iPhone ljubitelja, odnio iPhone 6s Plus koji je test koji je uključivao otvaranje, učitavanje i zatvaranje aplikacija uradio za minutu i četrdeset dvije sekunde. Ljuti rival S7 Edge je zakasnio osamnaest sekundi su otišli na preko dvije minute. Kako je test tekao možete pogledati u videu:

Važno je napomenuti da su sva tri uređaja morala učitati sadržaj na zasićenijem 1440p zaslonu dok je iPhone sadržaje učitavao na svom 1080p zaslonu. Ipak ne treba zaboraviti da je iPhone 6s Plus pokretan dvojezgrenim procesorom i 2GB RAM-a a S7 Edge osmojezgrenim procesorom i 4GB RAM-a. Još jedna lekcija u optimizaciji.

  • Ivica Grgic

    A baš sam razmišljao o prelasku na android HTC ili Samsung.

  • Dragan

    Mislim da teba biti objektivan i fer…Razlika medu brzinama je veoma mala, tako da je danas svaki mobitel praktican i ISTI sto se tice brzine. Medutim ako uzmemo u obzir da je razlika u brzini mala… šta je sa ostalim karakteristikama? Tko ima bolju kameru?, Tko ima bolji, moderniji izgled(ovo je više stvar ukusa, medutim sada svi kopiraju edge liniju)?, Tko ima OMOLED zaslon u većoj rezoluciji? Tko ima 3600 bateriju? Tko ima bolji MIC i zvucnike? Tko ima VR za svoj uredaj? Da ne nabrajam dalje… Samo želim reci da je samsung trenutno bolji za nekoliko nijansi od iphona, a mozda ce sljedeći iphon biti bolji, pa tako ukrug….,Dobro je kada postoji konkurencija ;)