Tuesday, 27 October, 2020
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 6S >>> Live Photos – Kako radi nova iPhone 6s funkcija?
iphone6s-livephotos

Live Photos – Kako radi nova iPhone 6s funkcija?

Među mnogim prednostima koje nudi nova 12MP kamera iPhone 6s modela je i Live Photos funkcija koja će ostati ekskluzivna samo za najnovije modele.

Apple se definitivno trudi da svojim korsinicima ponudi nešto drugačije, bile to sitnice ili nešto bitnije. U principu Live Photos značajka znači da je svaka fotka koju okinete u biti kratki video (1,5 sekundi) sa zvukom. Okinete li fotografiju sa iPhoneom 6s na prvi pogled će ona izgledati kao sasvim obična fotografija, kada pritisnete ekran (zahvaljujući komibniranju sa 3d Touch zaslonom) nakon malo vremena fotka će oživiti na sekundu i pol. Detalje možete pogledati i u pratećem videu.

Cijela stvar radi na taj način što kamera počinje snimati fotke čim upalite aplikaciju i to iz razloga da vam osigura što brže “škljocanje.” To je iskorišteno i za Live Photos pa će tako svaka fotka biti mala jpeg animacija. Dobra stvar je što ovakve fotke ne zauzimaju previše skladišne memorije kako su mnogi pretpostavili. U grubo zauzima samo dva puta više prostora na uređaju što je prihvatljivo.

Koliko će ova funkcija zaista koristiti budućim kupcima i koliko će ući u svakodnevno korištenje ostaje da vidimo poslije.

Detalje o svim novitetima predstavljenim na Apple eventu pročitajte na linkovima ispod: