Sunday, 19 September, 2021
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 7 >>> iPhone 7 – Mat crna boja podložna oštećenjima i guljenju?
iphone-7-matte-black-chip-3

iPhone 7 – Mat crna boja podložna oštećenjima i guljenju?

Kada su predstavljali iPhone 7 sami tvorci su upozoravali da nova, sjajna Jet Black boja može biti prijemčiva na oštećenja te su preporučili korištenje zaštitnih maskica. Sada se čini kako i iPhone 7 modeli u običnoj crnoj boji mogu imati probleme.

iPhone-7-matte-black-scuffgate-004

Diskusija korisnika na službenim stranicama za podršku je stekla priličnu popularnost prethodnih dana. Glavna tema je guljenje crne, matirane boje sa iPhone 7 i 7 Plus uređaja koje je već iskusilo dosta korisnika. Najčešća mjesta na kojima se ovo da primjetiti su otvori zvučnika na dnu, pozadina uređaja, kao i područje oko tipki za reguliranje glasnoće.

iphone-7-matte-black-chip-1

Za razliku od prethodnih godina kada su iPhone 6 i 6s ponosno nosili kućište od neobojenog aluminija ovaj problem se sada javi da nas podsjeti da se slična stvar dešavala sa ranim iPhone 5 modelima. Glavna teorija glasi da hemijski sastav korišten za bojenje ne reaguje dobro na hemijski sastav ulja koja prirodno štite našu kožu, te da to dovodi do guljenja i oštećenja.

iphone-7-matte-black-chip-2

Apple za sada ovo tretira kao “posljedice normalnog korištenja” a korisnici, naravno nisu zadovoljni jer ovo zaista narušava inače odličan i kvalitetan dizajn. Sudeći po ovome, neobojeno kućište iPhone 7 silver modela se sada čini kao bolji izbor. U svakom slučaju nastavljamo pratiti razvoj situacije. Jeste li vi imali ovo neugodno iskustvo?

Source: Apple

  • quarnara

    Ups! Dosada nikada nisam obraćao pažnju na “afere” bez obzira iz kojeg tabora dolazile i na što se sve nisu odnosile, ali ako je ovo istinito i ako se stvarno ovo događa prilikom normalne upotrebe uređaja,onda je ovo baš “afera”! Kakva amaterska greška renomiranog proizvođača koji naglašava perfekcionizam,savršenstvo,vrhunsku kvalitetu (proporcionalno istoj dolazi i cijena)! I još objašnjenje vlasnicima:”posljedica normalnog korištenja”.(!?) Svi mi griješimo i to je ljudski,nitko nije savršen, ali budi cool i priznaj pogrešku, kvragu!