Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 7 >>> iPhone 7 – Prvi benchmark testovi ukazuju kakva je zvijer
iphone-7-vs-macbook-air

iPhone 7 – Prvi benchmark testovi ukazuju kakva je zvijer

Nekoliko puta sam spominjao kako smatram da je iPhone 7 sa novim Home gumbom, kamerama, novim procesorom, poligon koji nas priprema za dolazak iPhone modela za desetu obljetnicu. Apple se potrudio da nas uvjeri kako je sa A10 Fusion čipom novi iPhone 7 pakleno brz pametni telefon, a sada prvi benchmark testovi to i potvrđuju.

screen-shot-2016-09-16-at-2-44-05-am-768x300

Rezultati sa popularnog i provjerenog Geekbench testa ukazuju na ono što su mnogi i očekivali – novi iPhone 7 modeli brži su od vodećih modela iz Android tabora, ali ono što iznenađuje je da su brži od bilo koje generacije MacBook Air računala! Pogled na rezultate single-core (jednojezgrenog) testa otkrivaju rezultat od 3450 koji je gotovo pa dvostruko bolji od najboljeg predstavnika Android svijeta, Galaxy S7, koji je osvojio 1806 bodova. Rezultat je bolji i na multi-core testu mada razlika nije toliko drastična.

macbook-air-2013

Geekbench se u zadnje vrijeme trudi praviti komparacije pametnih telefona sa prijenosnim računalima. Pogledamo li te rezultate možemo zaključiti da se iPhone 7 može porediti sa MacBook Pro modelom iz 2013. godine. Ipak, treba imati u vidu da ovo ne znači nužno da novi iPhone modeli mogu bolje izvršavati zadatke i nositi se sa procesima i aplikacijama nego punokrvno računalo.

no što nam ovi testovi nedvojbeno upućuju je to da će sretni vlasnici u svojim rukama imati prilično sposoban uređaj. U kojoj mjeri će se ovi rezultati prevesti u stvarno korištenje ostat će da vidimo.

  • iphone se

    Gdje ste samo iskopali ovo da ima 1800 signle score…..