Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 7 >>> Ming-Chi Kuo očekuje slabiju iPhone 7 prodaju u odnosu na prethodnika
iphone-7-water

Ming-Chi Kuo očekuje slabiju iPhone 7 prodaju u odnosu na prethodnika

Kada se blogosferom ali i širim medijima proširila priča o zapaljivim Note 7 baterijama mnogi su zaključili kako će ovo ići u prilog Apple-u koji će prodati još više novih iPhone 7 modela. Ipak, nisu svi toliko optimistični pa jedan od najpoznatijih Apple analitičara Ming-Chi Kuo poziva na oprez.

U najnovijem izvještaju koje je Kuo poslao investitorima tvrtke KGI Securities on predviđa 70 – 75 milijuna prodanih iPhone 7 primjeraka u 2016. što je manje u odnosu na prošlu godinu i iPhone 6s. Kuo upozorava da su prodajne cifre napuhane kroz promocije koje provode operateri, te kako one nisu odraz povećane potražnje na tržištu. S druge strane, povećan broj zemalja u kojima se iPhone 7 već sada prodaje doveo je do toga da su skladišta ispražnjena. Primjera radi iPhone 6s se u startu prodavao na tržištima 12 zemalja a iPhone 7 u čak 28 zemalja!

Očekivano, i Kuo je potvrdio kako je nova Jet Black nijansa najpopularnija te da je odabrana u 30 – 35% globalnih prednarudžbi, u Kini čak 45-50%. Model sa 128GB skladišne memorije je prvi na meti kupaca. Ipak, potražnja je jedno a dostupnost drugo – iPhone 7 u Jet Black boji postalo je jako teško naći s obzirom na prilično komplikovan način proizvodnje koji je neophodan da bi se dobio tako visoki sjaj. Planirate li vi nabavku ili ćete se strpiti do iduće godine?

Story credit: Apple Insider